Zoeken
Menu
Conrad biedt fotovoltaïsche bekabeling van Lapp aan

Met de zonne-energieproducten van Lapp biedt Conrad Electronic zijn klanten een breed en diepgaand assortiment kabels en componenten voor de bekabeling van fotovoltaïsche installaties: van de grote industriële installatie tot het zonnepaneel op uw eigen woning, dit het bewijs van de jarenlange goede samenwerking tussen de beide bedrijven. Naast ÖLFLEX-zonnekabels omvat het aanbod ÖLFLEX-zonnekabels ook SKINTOP-kabelwartels en EPIC SOLAR-connectoren. Alle producten zijn geschikt voor wereldwijd gebruik (met uitzondering van China en de VS) en voldoen aan EU-richtlijn 2011/65/EU (RoHS).

"De afgelopen jaren heeft fotovoltaïca zich ontwikkeld als een centrale pijler in het spectrum van hernieuwbare energie. De diversiteit van de bijbehorende installaties is daarbij enorm, van zonnetorencentrales en uitgebreide zonne-energiecentrales tot afzonderlijke zonnepanelen op eengezinswoningen. Een basisvoorwaarde voor het gebruik van zonne-energie is een robuuste en krachtige bekabeling,” aldus Sandra Leipold, Product Manager, Conrad Electronic.

Geëxtrudeerde kleurenstrip

De ÖLFLEX®-serie is een bijzonder duurzame met elektronenstraal vernette zonnekabel in overeenstemming met EN 50618. De ÖLFLEX SOLAR XLWP is ontworpen voor zonne-energie-installaties van maximaal 1800 V. Daarbij beschikt hij niet alleen over een bijzondere bestendigheid tegen ultraviolette straling en ozonstraling, maar profiteert hij ook van een hoge isolatieweerstand bij langere tijd in water. Om de mechanische sterkte verder te vergroten, is de XLWP getest tijdens grondgerelateerde mechanische Impact-Resistance-tests conform UL 854. Installateurs kunnen ook een geëxtrudeerde kleurenstrip gebruiken voor een betrouwbare polariteitsinstelling. 
Verdere certificeringen zijn gepland voor een deel van het spectrum van ÖLFLEX SOLAR XLWP en XLR-E. 

De SKINTOP SOLAR-kabelwartels van kunststof zijn eveneens speciaal ontwikkeld voor gebruik in fotovoltaïca. Ze zijn bestand tegen ultraviolette straling en ozon, zijn beschermd tegen trillingen en bieden een goede trekontlasting en een groter temperatuurbereik. Wat het brandgedrag betreft, is het materiaal van de schroefverbindingen extreem brandvertragend en gecertificeerd conform UL 94V-0 / 94-5VA. De kabelingang conform EN 62444, EN 50548 en UL 1703 vereenvoudigt de installatie.

Hogere piekprestaties

"Ongeacht de grootte van de installatie genereren moderne fotovoltaïsche installaties steeds meer energie met hogere piekprestaties. Voor de bekabeling betekent dit dat deze niet alleen weersbestendig moet zijn voor wat betreft hitte, wind en vorst, maar ook dat het ontworpen moet zijn voor een hogere systeemspanning", legt Michael Korom van Lapp uit. "Om de hoogst mogelijke veiligheid te garanderen, wordt het gehele kabelaanbod uitgebreid onderzocht, onder andere door TÜV Rheinland. 

Dankzij speciale materialen zijn de professionele zonne-energiekabels van Lapp niet alleen vlambestendig en halogeenvrij, maar ook bestand tegen ozon en ultraviolette straling. Ze zijn nu verkrijgbaar bij Conrad.

Ook interessant