Zoeken
Menu

Phoenix Contact biedt de connectorbehuizing Heavycon EVO nu ook als 30 millimeter smalle D-serie in kunststof. Door de kabelwartels met bajonetsluiting voor de klemgebieden M20 en M25 kunnen kabels zowel aan de zijkant als recht worden uitgevoerd. Dit beperkt de hoeveelheid producten en de kabeluitgang kan natuurlijk ook naderhand ter plekke worden aangepast.

De nieuw berekende aanbouwafdichtingen resulteren in de beschermklasse IP 65/66. In de connectorbehuizing van de D-serie passen de schroefcontactblokken HC-A10 en HC-A16, en de compacte crimpcontactblokken HC-D15 en HC-D25. Zij zijn compatibel met de norm in de markt en zijn mechanisch zeer sterk voor de zware industriële omgeving.

De behuizingen zijn als losse producten en als complete connectorsets met contactblokken uit voorraad leverbaar.

Phoenix Contact ontwikkelde daarnaast het nieuwe connectorprogramma Heavycon HPR voor gebruik in de transport- en verkeerstechniek. De wartel-, aanbouw- en sokkelbehuizingen voldoen aan de norm voor een betrouwbare overdracht van signaal- en powercircuits in railvoertuigen. Het connectorprogramma voldoet aan de hoge eisen die in de outdoor-omgeving worden gesteld. De behuizingen zijn ontwikkeld voor extreme omstandigheden, zoals snelle temperatuurwisselingen, ijs, sneeuw, trillingen, schokken en steenslag. De behuizingen zijn leverbaar in de beschermklasse IP68 en IP69k. Daarnaast is een uitgebreide bescherming tegen elektromagnetische interferentie garandeert.

Connectorbehuizingen voor extreme omstandigheden

Wartelbehuizingen en tegendelen worden verbonden met een schroefvergrendeling van roestvaststaal die in geval van storing snel en gemakkelijk kan worden losgemaakt. De afdichtingen zijn weggewerkt in de behuizing en de bevestigingsschroeven van de aanbouwbehuizingen bevinden zich in het afgesloten gedeelte. Standaard contactblokken, gemende contactblokken en modulaire contactblokken kunnen worden toegepast in de grootten B06, B10, B16 en B24. 

Ook interessant