Zoeken
Menu
Voorkom overspanning bij ​Rackmontage-toepassingen Foto: persbericht Phoenix Contact

​Rackmontage-toepassingen moeten voldoen aan strenge eisen met betrekking tot hoge aansluitdichtheid en een hoog prestatievermogen. Om overspanning te voorkomen is een beveiligingsmodule daarom een pre. Phoenix Contact heeft de eerste steekbare module voor toepassing in standaard rackmount-behuizingen ontwikkeld.

De nieuwe producten zijn gebaseerd op Valvetrab en hebben een inbouwpositie om de overspanningsbeveiliging voor rackmontage-toepassingen optimaler te maken. Veiligheid staat daarbij voor laat de leverancier weten: “Met de nieuwe positionering in de voorzijde van de behuizing kan de gebruiker de statusindicatie controleren zonder de afdekking te verwijderen of de voeding uit te schakelen.”

Minder storingen

De plaatsing van de steekbare module verhelpt storingen en maakt onderhoud eenvoudiger. De lokale statusindicatie en het meldcontact maakt een visuele controle gemakkelijker. De toestand van alle beveiligingsstekers worden constant gecontroleerd waardoor het systeem betrouwbaarder wordt. Doordat de bekabeling aan de achterkant van het basiselement zit, hoeven de kabels minder lang te zijn. Dit zorgt ook voor ruimtebesparing. De beide basiselementen kunnen in serie of parallel worden geïnstalleerd.

Ook interessant