Zoeken
Menu
Nieuwe inbouwverdeler biedt 2x zoveel bekabelingscapaciteit Bron: ABB

Na uitgebreide feedback van gebruikers heeft ABB een nieuwe inbouwverdeler ontwikkeld: de UK600. De UK600-serie vervangt de UK500-serie verdelers voor de woningbouw en de kleinzakelijke markt & utiliteit. De nieuwe verdeler biedt twee keer zoveel bekabelingscapaciteit als zijn voorganger.

De UK600 biedt ruimte voor een grote variëteit aan installaties waaronder media- en combibehuizingen. Groothandels besparen op hun voorraad- en opslagkosten vanwege de twee keer zo grote bekabelingscapaciteit, terwijl installateurs en paneelbouwers tot 10 procent besparen op de montagetijd. De nieuwe verdeler is leverbaar voor inbouwmontage in massieve of holle wanden en wordt standaard geleverd met metalen deur. ABB heeft tevens een nieuwe, geautomatiseerde productielijn gebouwd waarmee ook aan maatwerkverzoeken voor klantconfiguraties kan worden voldaan.

Gebruiksgemak en design

Het ontwerp van de verdeler is het resultaat van uitgebreid marktonderzoek in meer dan tien landen. Kai Kilgus, Global Product Manager van ABB’s Verdelers: "Voor de ontwikkeling van de UK600 is in verschillende landen een groot aantal installateurs en groothandels gevraagd naar hun eisen en wensen. De UK600 combineert die feedback met onze jarenlange ervaring. Het resultaat is een verdeler die zich onderscheidt door gebruiksgemak en meerdere oplossingen biedt voor consumentenunits, media- en combi-behuizingen. De UK600-serie biedt verder tal van design- en creatieve mogelijkheden.”

Voor ieder interieur

De UK600 verdeler kan worden geleverd met verschillende deuren en in uiteenlopende designs zodat onzichtbaar kan worden aangesloten op het woninginterieur. De mediabehuizingen worden verticaal geïnstalleerd en bieden ruimte voor de meest recente mediatechnologie. Het ruimtebeslag is bescheiden zodat de behuizing zich ook leent voor kleinere appartementen.

Op maat samengesteld

Kai Kilgus: "Bij ABB richten we ons op het leveren van betrouwbare eersteklas producten en oplossingen voor het veilig en efficiënt verdelen van elektriciteit in woningen en bedrijven. Inspelend op de verdere digitalisering en toenemende individualisering bieden we nu UK600-verdelers die op maat kunnen worden samengesteld en uitgebreid. De verdelers onderscheiden zich door een hoogwaardig ontwerp en bieden een kwaliteitsoplossing voor woningen en bedrijven."

Ook interessant