Zoeken
Menu
Nieuw hoofdkantoor voor Koninklijke Oosterberg in Apeldoorn

Koninklijke Oosterberg, de grootste 100% Nederlandse elektrotechnische groothandelsmaatschappij, heeft op een bijzondere wijze de sleutel van haar nieuwe hoofdkantoor op bedrijventerrein De Ecofactorij in Apeldoorn in ontvangst genomen. Met een drone werd, helemaal volgens het nieuwe normaal, de sleutel van het complex aan algemeen directeur Flip Oosterberg ‘ingevlogen’.

Het nieuwe hoofdkantoor aan IJsseldijk 2 in Apeldoorn beslaat 2.770 m2 kantoorruimte en 10.260 m2 magazijnruimte. Het naastgelegen Nationaal Distributiecentrum van Koninklijke Oosterberg aan IJsseldijk 8 heeft een oppervlakte van 16.000 m2. Met de nieuwe vestiging beslaat de totale Apeldoornse huisvesting van Koninklijke Oosterberg nu bijna 30.000 m2.

Met deze nieuwe moderne locatie, gebouwd in 2007, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. “Toen het voormalig Sandd pand op de zichtlocatie Zutphensestraat / A1 vrijkwam, hoefden wij niet lang na te denken” aldus Flip Oosterberg. “Met dit pand brengen we ons nationaal distributiecentrum en hoofdkantoor na jaren weer bij elkaar. Dit geeft ons ruimte voor de verwachte groei en het realiseren van nieuwe businessmodellen. Qua voorzieningen en professionele uitstraling zet Koninklijke Oosterberg ook een grote stap vooruit, belangrijk zowel voor de meeverhuizende werknemers van het hoofdkantoor in Zutphen, als voor het aantrekken van nieuwe medewerkers.”

De verhuizing 

De organisatie streeft ernaar om het nieuwe hoofdkantoor nog in dit najaar te betrekken. Koninklijke Oosterberg staat aan de vooravond van een verbouwing en onderzoekt momenteel op welke wijze het gebouw corona-proof kan worden ingericht. “Een veilige werkplek voor onze medewerkers heeft momenteel de allerhoogste prioriteit” aldus Flip Oosterberg.

Het proces 

De zoektocht naar een nieuw hoofdkantoor voor Koninklijke Oosterberg is er één van jaren. Sinds 1893 opereert het familiebedrijf vanuit Zutphen en deze stad had dan uiteraard ook onze voorkeur. Met Rodenburg Bedrijfsmakelaars zocht Koninklijke Oosterberg gedurende lange tijd naar een geschikte locatie in deze regio. Na meerdere opties op verschillende panden en diverse onderhandelingstrajecten later, kwam vrij onverwacht het voormalig hoofdkantoor van Sandd aan de IJsseldijk 2 beschikbaar. “Dit heeft zo moeten zijn” aldus Ivo Dijkerman van Rodenburg Bedrijfsmakelaars. Hij vervolgt: “Ik ben trots op de wijze waarop we dit samen hebben gedaan en natuurlijk ook op dit prachtige resultaat voor Koninklijke Oosterberg.” 

Ook interessant