Zoeken
Menu
Meer installatiegemak met modulaire dubbele hollewanddoos Beeld: ABB

Minder bedradingswerk en meer ruimte. Dat belooft ABB met de nieuwe dubbele hollewanddoos HW252-F. Volgens het technologische bedrijf biedt de hollewanddoos veel installatiegemak door de modulaire opzet en een groot aantal nieuwe features. Hierdoor wordt de montagetijd gehalveerd.

In vergelijking met twee gekoppelde enkelvoudige hollewanddozen heeft de dubbele doos veel ruimte. Dankzij de ruime doorvoer, de Fix-Raps en invoertuit, belooft ABB 50% besparing op de installatietijd. Schroeven is overbodig.

Innovatief trekbandprincipe

Net als bij andere hollewanddozen van ABB wordt voor de montage van de HW252-F gebruik gemaakt van het trekbandprincipe Fix-Raps. Dit betekent dat de installateur zonder te schroeven of gebruik van gereedschap, de hollewanddoos snel kan monteren. Door de bevestiging op de vier hoeken zit de doos zeer stevig in de wand. Nadat de doos is vastgezet worden de uiteinden van de trekbandjes omgebogen en breken ze vervolgens af. De Fix-Raps trekbandjes kunnen niet uit de doos vallen tijdens bijvoorbeeld transport of het uitpakken van de doos. 

Handige invoertuit 

Hetzelfde installatiegemak geldt ook voor de invoer waarvoor de tuiten van de HW52-serie worden toegepast. Hierin kunnen 16, 19 en 20 mm (voorbedrade flex-) buizen worden bevestigd. Voorbedrade flexbuizen kunnen op deze manier comfortabel worden verwerkt. De losse tuiten vereenvoudigen het plaatsen van flexbuizen zo veel mogelijk. Voor installaties die stekerbaar worden uitgevoerd, is een speciale snoertuit beschikbaar die zowel op de HW252-F als de HW52-F past.

Vlakke afwerking 

De nieuwe hollewanddoos is voorzien van een metalen clip die ook bij de HW52 hollewanddoosvarianten van ABB wordt toegepast. De clip zorgt voor meer stabiliteit en een vlakkere afwerking op de wand. Hierdoor kan het schakelmateriaal strakker op de wand worden gemonteerd. 

Ten slotte zijn ook de koppeling van dozen en de doorvoer verbeterd. De doorvoer is ruim bemeten wat handig is bij het doorlussen van bedrading van de ene naar de andere doos. Elke doos wordt daarbij gemonteerd met de Fix-Raps op de hoeken van de hollewanddoos. Ook hierbij is schroeven dus overbodig en kan er zonder gereedschap uiterst snel worden gemonteerd.

Ook interessant