Zoeken
Menu
Elektraklus niet populair bij woningkopers Foto: Shutterstock

De huizenmarkt sterkt aan en huizen gaan als warme broodjes over de toonbank. Nederlanders hebben daarbij wel een grote voorkeur aan huizen die volledig af zijn. Een klein klusje uitvoeren, is niet erg, maar een ‘klushuis’ is niet populair.

Uit onderzoek van de Klusmonitor van Werkspot valt de keuze voor een klushuis voor zes procent van de woningkopers op een klushuis. 41 procent van de ondervraagden vindt een paar kleine klusjes niet vervelend. Het aansluiten van elektra komt uit het onderzoek als de op één na vervelendste klus. En dat schept mogelijkheden voor de installateur. Het elektrawerk moet het uiteindelijk afleggen tegen schilderen.

Klushuis niet populair

Bijna dertig procent van alle huizenkopers stapt liever in een huis dat volledig af is. Daarbij wordt de geringe tijd als grootste nadelige factor omschreven. CEO van Werksport, Ronald Egas weet wel waarom de consumenten deze keuze maken. “Een klushuis is momenteel niet populair op de woningmarkt. Het aanbod van huizen die wel afgewerkt zijn, is groot en daarnaast is het zo dat de kosten voor een verbouwing tegenwoordig grotendeels uit eigen zak betaald moeten worden. Verder zijn mensen tegenwoordig steeds drukker. Ze hebben daardoor geen tijd om een klushuis onder handen te nemen.”

Bron: Werkspot

Ook interessant