Zoeken
Menu
De successen van Federatie Paneelbouw Foto: Shutterstock

Uit voorbereidende bijeenkomsten kwam de noodzaak en behoefte voor een branchevereniging voor paneelbouwers duidelijk naar voren. Gevoed door veel enthousiasme en feedback gingen de initiatiefnemers hiermee aan de slag. Na zorgvuldige voorbereidingen was de Fedet-sectie Federatie Paneelbouw eind 2015 een feit.

De  visie van de Fedet-sectie Federatie Paneelbouw is duidelijk: “Het waarborgen van de kwaliteit van schakel- en besturingspanelen, ter stimulatie en het behoud van de paneelbouw- én de maakindustrie in Nederland.” Met andere woorden: de Federatie Paneelbouw wil dat paneelbouw het kloppend hart van de Nederlandse maakindustrie blijft. Inmiddels hebben al 28 enthousiaste paneelbouwers zich aangemeld. En die teller staat niet stil.

Inmiddels is de eerste werkgroep, ‘Kwaliteitslabel voor de Paneelbouw’, volledig operationeel. Daarnaast bevinden verschillende andere werkgroepen zich in de voorbereidingsfase, te weten: Imago Paneelbouw, Innovatie in de Paneelbouw, Instroom in de Paneelbouw en Opleidingen en In- en uitlenen personeel, meerwaarde door samenwerking.

Bent u een Nederlandse paneelbouwer en wilt u uw steentje bijdragen aan bovenstaande initiatieven, sluit u dan ook aan bij de Fedet sectie Federatie Paneelbouw! Het aanvraagformulier voor het Fedet lidmaatschap kunt u hier downloaden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Fedet kunt u contact opnemen met het Fedet Secretariaat. Het Fedet Secretariaat is telefonisch bereikbaar op 088-4008416. Of stuur een e-mail naar info@fedet.nl.

Voor vragen over Federatie Paneelbouw kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met Jan Hartman, Project Manager Federatie Paneelbouw. Hij is telefonisch bereikbaar op 06-468882 of per mail op info@federatiepaneelbouw.nl.

Wie is Fedet?

De Federatie Elektrotechniek (Fedet) heeft als leden bedrijven en zelfstandige brancheverenigingen die in Nederland actief zijn in de elektrotechnische en werkbouwkundige sector. Deze ledenkring dekt een overgroot deel van de markt en kan, aan de hand van de toekomstige ontwikkeling van vraag/aanbod uit de markt, worden uitgebreid met nieuwe leden: bedrijven en/of zelfstandige brancheverenigingen.

Het doel van Fedet is de positie van ondernemingen in de elektrotechnische en werktuigbouwkundige branche te verbeteren door kennis en invloed te vergroten. Daartoe wil de Fedet de politieke, bestuurlijke en regelgevende processen die hiervoor van belang zijn, monitoren en effectief beïnvloeden ten gunste van haar leden. De Fedet is op alle niveaus zowel nationaal als internationaal actief.

Ook interessant