Zoeken
Menu
BIMObject breidt productcategorieën uit voor groeiende vraag EV-laadoplossingen

BIMobject, een cloud-based omgeving die Building Information Modeling (BIM)-objecten host voor het ontwerpen van digitale 3D-modellen, voegt een nieuwe EV-laadpalen categorie toe. De keuze is een gevolg van de wereldwijde groeiende vraag naar laadoplossingen voor publieke, private en commerciële architectuur en bouwprojecten. CTEK, de van oorsprong Zweedse maker van onder andere EV-laders en toonaangevend merk in accubeheeroplossingen, is het eerste merk dat zijn intrede doet in deze nieuwe categorie.

Objecten in BIM zijn een virtuele representatie van producten en materialen die gebruikt worden in de bouw. Ze worden onder andere gebruikt voor het ontwerpen van digitale modellen in BIM, waardoor architecten, engineers en aannemers de tools en informatie hebben om gebouwen en infrastructuur digitaal te plannen, ontwerpen, bouwen en te beheren.

Veel landen en (lokale) overheden willen naar 100% emissievrije steden en landen, wat impact heeft op de regelgeving in de bouw wereldwijd. De veranderingen hebben als gevolg dat duizenden laadpalen niet alleen in huizen, maar tevens in nieuwe kantoorgebouwen, winkelcentra en andere commerciële gebouwen onderdeel moeten worden van de bouw.

Magnus Karlsson, Senior Business Developer bij BIMobject: “We zien het gebruik van elektrische auto’s wereldwijd toenemen, en dit zien we ook terug in de wensen van onze twee miljoen gebruikers die deze toename graag binnen BIM-objecten weerspiegeld zien. We blijven kort op de behoeftes van onze klanten zitten en ontwikkelen nieuwe categorieën om de veranderende wensen tegemoet te komen. EV-laders is een categorie die dusdanig gewild was dat we er een categorie aan hebben toegewezen. Het aanduiden van EV-laders binnen BIM-applicaties werd steeds gebruikelijker.”

In samenwerking met 2.000 bedrijven, levert BIMobject gebruikers BIM-objecten in gebruikelijke formats voor toonaangevende BIM-applicaties als Autodesk Revit, AutoCAD, 3DS, Graphisoft ARCHICAD, en Trimble SketchUp, en tevens in Augmented Reality en Virtual Reality formats. De BIM-objecten worden vervolgens gehost op het platform BIMobject® Cloud, wat dienst doet als ‘Single Source of Truth’ voor geregistreerde gebruikers.

Cecilia Routledge, Global Director bij CTEK E-mobility: “We zijn verheugd dat wij als eerste fabrikant van EV-laadoplossingen een akkoord hebben gesloten met BIMobject om binnen de nieuw opgezette EV-lader categorie onze laders aan te bieden. Hierdoor kunnen wij al in een vroege fase van bouwprojecten direct in contact komen met architecten, engineers en vastgoedontwikkelaars. We kijken uit naar de mogelijkheden die deze samenwerking ons kan opleveren.”

BIMobject biedt CTEK’s verschillende EV-laders aan, waaronder de populaire CHARGESTORM CONNECTED 2 EV Charger. Deze oplossing is beschikbaar met een enkele of dubbele lader/socket, heeft een enkelfasige of driefasige aansluiting, energievermogens van 3,7 kW tot 22 kW, en kan bovendien worden verbonden met 4G. CHARGESTORM CONNECTED 2 is eenvoudig te installeren en te onderhouden dankzij de open integratie en compatibiliteit met externe monitoring- en betalingssystemen.

Ook interessant