Zoeken
Menu
ABB brengt 'betaalbare' AC-lader op de markt

Om E-mobility voor iedereen bereikbaar te maken introduceert ABB een kwalitatief hoogwaardige en betaalbare AC-lader, de Terra AC-wallbox. Een lader die antwoord geeft op de wens van bedrijven én particulieren naar eenvoudig te installeren, slimme EV laadoplossingen. Deze lader is een belangrijk speerpunt binnen de ‘Mission to Zero’ die ABB heeft voor de smart society met duurzame transportoplossingen.

De nieuwe lader is niet alleen ontworpen om aan de vraag naar goede en betaalbare oplaadmogelijkheden voor thuis en op het werk te voldoen, hij komt ook tegemoet aan de groeiende groep gebruikers van duurzame energie die hun eigen elektriciteitsopwekking en verbruik optimaal en zo efficiënt mogelijk willen benutten en beheren. De nieuwe Terra AC Wallbox is in variaties tot 22kW beschikbaar, zodat hij overal ter wereld in elk elektrisch systeem van huizen en gebouwen toepasbaar is. De AC-lader is in Nederland en wereldwijd beschikbaar via het ABB partnernetwerk.

Fast charging

Frank Muehlon, manager global business E-Mobility Infrastructure Solutions bij ABB licht toe: “De gelijktijdig opkomende trends van verstedelijking, digitalisering en industrialisering maken het noodzakelijk om de manier waarop we reizen drastisch aan te passen. Als marktleider op het gebied van DC fast charging, herkenden we de noodzaak om, gebaseerd op onze uitgebreide ervaring, voor particulieren en bedrijven een grensverleggende AC-oplossing voor nachtelijk of langdurig opladen te ontwikkelen. Dat is de Terra AC Wallbox geworden; makkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik. Hij integreert naadloos met de digitale leefstijl van de hedendaagse consument en stelt hem in staat om efficiënt zijn energiegebruik te managen en daarmee bij te dragen aan een groenere samenleving voor vandaag en voor toekomstige generaties.”

Energiemanagement

De connectiviteit van de Terra AC Wallbox maakt het mogelijk om configuratie- en software-updates via een speciale App of op afstand via de Cloud uit te voeren. Dit resulteert in een hoge mate van flexibiliteit, minimaliseert de noodzaak voor interventie ter plaatse én biedt maximale beschikbaarheid en efficiency. Daarnaast is elke lader uitgerust met een energiemeter die geïntegreerd kan worden in energiemanagementsystemen van smart buildings. Hiermee is geavanceerd energiebeheer mogelijk. Dit stelt de huis- en gebouweigenaren in staat de stroombehoefte aan te passen om laadvermogen en kostenefficiëntie te maximaliseren. Dat is vooral belangrijk bij de te verwachten variabele elektriciteitsprijzen, zodat piekmomenten en hogere prijzen voor het opladen van de auto vermeden kunnen worden.

Ook interessant