Zoeken
Menu
Ultramodern voetbalstadion krijgt slimme elektrische infrastructuur

Het stadion van voetbalclub Tottenham Hotspur staat al een tijdje in de steigers. Het duurt niet lang meer voor het eerste fluitsignaal klinkt. Om ervoor te zorgen dat er op elektrisch gebied niets ontbreekt, is Schneider Electric verkozen tot ‘Official Stadium Management Supplier’ van de nieuwe voetbaltempel.

In London wordt hard gewerkt aan het nieuwe, ultramoderne stadion van de ‘Spurs’. Schneider Electric, specialist in energiemanagement en automatisering, zorgt voor de stroomdistributie naar het stadion en de integratie van belangrijke systemen, zoals powermanagementsystemen, energiebeheersystemen en gebouwbeheersystemen. Hierdoor heeft het stadion een betere energie- en operationele efficiëntie en worden dagelijkse werkzaamheden ondersteund.

Slim ecosysteem

Schneider Electric maakt het met de open IoT-architectuur EcoStruxure mogelijk om alle technische installaties van de club met elkaar te verbinden. Hierdoor ontstaat een slim ecosysteem dat innovatieve toepassingen voor efficiënter en duurzamer onderhoud, beheer en management faciliteert. Daarnaast biedt EcoStruxure real-time monitoring voor preventief onderhoud en personaliseert het bezoekerservaringen.

Constante monitoring

De elektrische infrastructuur van het stadion wordt constant gemonitord door Schneider Electric. Elke vijf minuten voert de ‘Building Analytics’-software systeemcontroles uit. Tijdens wedstrijddagen en in de aanloop naar evenementen zijn er ter plekke productexperts van Schneider Electric aanwezig om de stroominfrastructuur van het stadion persoonlijk te monitoren.

Het nieuwe stadion gaat plaats gaat bieden voor ruim 60.000 fans. De bouw van het stadion kun je als Spurs fan dagelijks volgen. Kijk de video voor de meest recente timelapse.


Top logistiek management

Schneider Electric is te vinden in heel Europa. In Nederland heeft het van oorsprong Franse bedrijf diverse vestigingen, waaronder distributiecentra. Distributiecentrum Manager Hugo van Goor is onlangs genomineerd als Logistiek Manager van het Jaar. Onder zijn leiding werden de distributielocaties in Venray en Helmond onder één management gebracht en behoren momenteel qua veiligheid en kwaliteit tot de top van Schneider Electric. Op 11 april a.s. vindt de verkiezing van Logistiek Manager van het Jaar plaats in Jaarbeurs. Kijk voor meer informatie op www.lmvhj.nl.

Ook interessant