Zoeken
Menu
Switches in 19 inch-formaat voor centrale controlekamers en datacenters Foto: Shutterstock

Phoenix Contact levert nu nieuwe, robuuste managed switches voor toepassing in 19 inch-kasten, die in centrale controlekamers en datacenters gebruikelijk zijn.

Tot nu toe moest in deze toepassingen vaak worden teruggegrepen op office-apparatuur, die in industriële applicaties tegen zijn grenzen aanloopt.

De switches bieden nu alle voordelen van Industrial Ethernet in het passende 19 inch-formaat. Ze zijn ontworpen voor toepassing onder extreme elektromechanische en klimatologische omstandigheden en voldoen aan de eisen volgens IEC 61850-3 en IEEE 1613 voor toepassing in energie-installaties. De switches werken zonder ventilator en kunnen voor een breed temperatuurbereik worden ingezet: van -40 °C tot +70 °C. Daarmee is de beschikbaarheid ook gegarandeerd voor het geval de verwarmings- of klimaatbeheersingsinstallatie uitvalt. Hun redundante voeding biedt nog meer beveiliging tegen uitval en maakt onderhoud en vervanging tijdens lopend bedrijf mogelijk. Ondanks de hoge poortdichtheid van 28 Ethernet-poorten nemen de modulen slechts één hoogte-eenheid in de schakelkast in beslag. Afhankelijk van de toepassing kan worden gekozen uit varianten met koper- en met glasvezelpoorten.

Naast de managed switches levert Phoenix Contact een breed scala aan infrastructuurcomponenten voor 19 inch-kasten in de besturingstechniek en in datacenters. Daartoe behoren oplossingen voor de gestructureerde bekabeling, netwerkbeveiliging, voeding en overspanningsbeveiliging. Met een speciale adapter kunnen industriële, voor de symmetrische montagerail ontworpen modulen eenvoudig en ruimtebesparend in 19 inch-kasten worden gemonteerd.

Ook interessant