Zoeken
Menu
Oosterberg na 125 jaar Koninklijk

Van piano- en orgelhandel naar één van de grootste landelijk opererende elektrotechnische groothandelsmaatschappijen van Nederland. Dat is 125 jaar Oosterberg in een notendop. De afgelopen maanden vierde het familiebedrijf uitgebreid feest met een jubileumtour langs alle vestigingen. Als klap op de vuurpijl mag de groothandelsmaatschappij zich voortaan 'Koninklijke Oosterberg' noemen.

Het Zutphense Oosterberg is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijk opererend bedrijf met hoofdkantoor in Zutphen, landelijk distributiecentrum in Apeldoorn en 20 vestigingen verspreid over heel Nederland.

Verrast op feestavond

Algemeen directeur Flip Oosterberg werd tijdens een feestavond voor alle medewerkers enorm verrast door een bezoek van de burgemeester van Zutphen, mevrouw Vermeulen. Zij mocht namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het familiebedrijf het predicaat 'Koninklijk' toekennen en de bijbehorende oorkonde overhandigen aan Oosterberg. De vierde generatie ondernemer: "Dankzij de inzet van onze medewerkers, de betrokkenheid van onze partners en bovenal door het vertrouwen van onze klanten, vieren wij dit jaar ons 125-jarig bestaan. Dat het Koning Willem-Alexander heeft behaagd om ons vandaag dit predicaat toe te kennen, ervaren wij als een grote eer en verguld ons met trots."

Specialisme elektrotechniek

De afgelopen 125 jaar leidde de koers van de familie Oosterberg steeds meer in de richting van de elektrotechniek. Startte de eerste generatie Oosterberg in 1893 nog met een pianohandel, in de jaren ’20 volgden radio's, televisies en huishoudelijke apparatuur. Het specialisme elektrotechniek ontstond in de jaren '70, toen installatiematerialen aan het assortiment werden toegevoegd. Vanaf de jaren '80 veranderde Oosterberg van strategie en richtte zij zich exclusief op elektrotechniek.

Aangesloten op de toekomst

Anno 2018 gebruikt Oosterberg de jubileumslogan 'aangesloten op de toekomst'. Tijdens zijn speech deed Flip Oosterberg de toezegging dat Koninklijke Oosterberg de slogan meer dan waar zal maken. "Recente investeringen in de mechanisatie en robotisering van ons landelijk distributiecentrum in Apeldoorn onderstrepen dat". Ook levert Oosterberg steeds meer aanvullende diensten zoals logistiek aan derden en magazijnloos installeren en de focust het bedrijf op duurzame oplossingen zoals duurzaam installeren met de O-nom box. Dit maakt Koninklijke Oosterberg tot één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt.

Ook interessant