Zoeken
Menu
Industriële voeding met driefase 350-528 VAC-ingang levert 4.080W bij 24 V

TDK Corporation introduceert de TPS4000-24 voeding die tot 4.080 W levert bij 24 V. Deze voeding uit deTPS serie kan werken met nominale ingangen in een Delta- of Wye configuratie van 400, 440 en 480 VAC zonder dat de bedrading hoeft te worden aangepast. Ook zijn er geen grote en kostbare step-down transformatoren nodig. De industriële voeding is geschikt voor gebruik in vele toepassingen, zoals test- en meetapparatuur, printers, lasersnijmachines, RF-vermogenversterkers en apparatuur voor halfgeleiderproductie en additive manufacturing.

De TPS4000 is uitgerust met onder meer programmeerbare uitgangsspanning en -stroom, verschillende alarmsignalen, configureerbare remote on/off, een 12 V / 0,3 A standby spanning en een PMBus™ interface. Via deze communicatie-interface is remote monitoring mogelijk van de uitgangsspanning, uitgangsstroom, interne temperatuur, statussignalen en ventilatorsnelheid. Bovendien kan via de PMBus™ de uitgangsspanning, overstroombegrenzing en remote on/off worden ingesteld. Met behulp van potmeters aan de voorkant of een analoge 0-5 VDC spanning kunnen ook de uitgangsspanning (van 19,2 tot 28,5 V) en de stroombegrenzing (70% tot 105%) worden ingesteld. Een interne O-ring FET vergemakkelijkt de parallelle werking van maximaal acht voedingen, wat nodig kan zijn voor redundante configuraties of voor toepassingen die meer vermogen vergen.

Vol vermogen

Zonder de busbars op de uitgang meet de voeding 107 x 84,4 x 335 mm, wat installatie in 2U hoge reksystemen mogelijk maakt. Het gewicht van het apparaat is slechts 4 kg. Met een rendement van 92% kan de voeding bij omgevingstemperaturen tussen -10 °C (koude start bij -40 °C) en +50 °C op vol vermogen werken. Bij 70 °C kan nog 55% van het vermogen worden geleverd (derating). Een temperatuurgecontroleerde ventilator met variabele snelheid zorgt voor de koeling. Toepassing van een dergelijke ventilator zorgt voor een lager geluidsniveau en minder binnendringen van vervuiling. De voeding heeft een isolatiespanning van 3 kVAC tussen in- en uitgang, 2 kVAC tussen ingang en aarde en 500 VDC tussen uitgang en aarde.

Ook interessant