Zoeken
Menu
Hydraulische pompoplossingen verhogen het energierendement en de prestaties Foto: Eaton

Het powermanagementbedrijf Eaton bundelt zijn krachten in de elektrische en hydraulische segmenten om machine- en systeembouwers pompoplossingen met snelheidsvariator te kunnen bieden die hogere machineprestaties en energiebesparingen tot 70% mogelijk maken, afhankelijk van de werkcyclus van de machine.

Het volledig geïntegreerde elektrohydraulische systeem is sterk schaalbaar. Het omvat een ruim assortiment van schotten- en zuigerpompen, filters, frequentieomzetters, controle- en schakelapparatuur, en niet te vergeten Eatons innovatieve SmartWire-DT intelligente bedradingstechnologie. 

De mogelijke toepassingen reiken van de sector van de gereedschapsmachines tot giet-, staal- en perswerk, waar de gebruikers profiteren van een langere levensduur van de machine dankzij de lagere warmteopwekking, en van een betere veiligheid en comfort voor de operator dankzij het lagere geluidsniveau van de pompen.

Energie-efficiëntie 

Door de combinatie van de vermogensdichtheid en bewezen prestaties van Eatons pompsystemen met de slimme regelfunctionaliteit van snelheidsvariatoren kan het systeem het vermogen op verzoek op een meer energie-efficiënte manier afgeven dan een conventioneel systeem met proportionele-kleptechnologie. In plaats van constant op 1500 of 1800 omw/min te werken (afhankelijk van de regio) worden Eatons pompen met snelheidsvariator aangestuurd om te beantwoorden aan de belasting van de huidige werkcyclus via de intelligente regeling, wat energieverspilling elimineert.

Door de integratie van de IP67 SmartWire-DT I/O modules, wat dus de SmartWire-DT buiten de schakelkast brengt, verloopt de installatie van sensoren en actuatoren voor de bewaking van bijvoorbeeld de verticale verplaatsing van de cilinders of de temperatuur en druk van de pomp nu makkelijker, sneller en flexibeler. De IP67 modules kunnen worden geleverd met slechts één I/O, wat de machinebouwers nog meer keuzevrijheid biedt wat hun ontwerp betreft. Deze oplossingen zorgen voor eenvoudiger systemen, van het ontwerp tot de montage. Nieuwe systemen kunnen nu worden gebouwd, of bestaande machines aangepast, met minder bedrading en een beperkt gebruik van materialen.

Het hydraulisch aggregaat, dat wordt aangestuurd door Eatons HMI/PLC's, maakt een hoge mate van schaalbaarheid mogelijk, het wordt immers geleverd met een Ethernet-interface en kan communiceren met zowel de gebruikelijke veldbussystemen als de SmartWire-DT. Dankzij de integratie van de SmartWire-DT kan de HMI/PLC worden verbonden met de motorbescherming of controle-apparatuur zonder conventionele bedrading van punt naar punt. Daardoor worden tijd en werk voor de bedrading van een machine met wel 85% teruggedrongen.

SmartWire-DT biedt de mogelijkheid om tot 99 stations over een lengte van meer dan 600 meter te combineren en aan te drijven. Deze gebruiksvriendelijke technologie zorgt voor een aanzienlijke verlaging van bedradingsfouten en helpt machinebouwers bij het probleem van een tekort aan geschoolde arbeidskrachten, omdat de opleiding voor de montage met SmartWire-DT minder lang duurt en geen voorafgaande bedradingservaring vereist.

Het hydraulisch aggregaat beschikt over aansluitingsmogelijkheden op afstand voor bijvoorbeeld preventief onderhoud en functies voor machinediagnose en -controle. Het omvat ook oplossingen van Eatons Filtration Division, zoals het TEF 55 retourfilter en het NBF 40 ontluchtingsfilter. Dat staat borg voor een hoge reinheid van de vloeistof, met het oog op een veilig en efficiënt gebruiksproces.


Ook interessant