Zoeken
Menu
Goede voeding onmisbaar bij ongunstige omgevingsomstandigheden Foto: Shutterstock

Iedere installateur komt wel eens ongunstige omgevingsomstandigheden tegen bij elektriciteitsklussen. Een betrouwbare voeding is dan wat je nodig hebt. De nieuwe uitvoeringen van de voedingsfamilie Trio Power van Phoenix Contact biedt die betrouwbare voeding.

Net zoals de voorganger is de 40 A-voeding elektrisch en mechanisch robuust. “Voor alle machines en systemen staat een hoge mate van systeembeschikbaarheid hoog op de prioriteitenlijst”, legt Phoenix Contact uit. “Daarom biedt deze voeding de dynamische boost, die met 60 A en daardoor 150 procent van de nominale stroom gedurende vijf seconden ook zware belastingen start.” Robuustheid is daarom geboden en het design van deze voeding met hoge spanningsvastheid. Daarnaast heeft het nieuwe product een MTBF-waarden (Mean Time Between Failure) van meer dan een miljoen uur. “De actieve functiebewaking met DC OK LED en potentiaalvrij signaalcontact zorgen ervoor dat alle aangesloten 24 V DC-verbruikers betrouwbaar worden gevoed.”

Breed temperatuurgebied

Om het gebruik van het product flexibel te houden, beschikt de robuuste voeding over een breed temperatuurgebied van -25 °C tot 70 °C. De installateur bespaart tijd doordat er zonder gereedschap kan worden bekabeld met een push-in-aansluiting. Daarnaast bespaart deze noviteit ruimte in de schakelkast doordat de breedte 110 millimeter is. 

Ook interessant