Zoeken
Menu
FLIR introduceert TG267-warmtebeeldcamera voor elektriciens

Het Amerikaanse FLIR Systems introduceerde afgelopen week de FLIR TG267-warmtebeeldcamera voor elektriciens, HVAC/R-technici, bouwinspecteurs en werktuigbouwkundigen. Het apparaat bevat allerlei functies, waaronder een verbeterde gevoeligheid en resolutie. Hierdoor kunnen professionals volgens de fabrikant veel sneller een diagnose stellen en beginnen met reparatiewerkzaamheden.

Veilige afstand

Met de FLIR TG267 kunnen professionals op een veilige afstand apparatuur inspecteren en een diagnose stellen door de warme en koude plekken in beeld te brengen die mogelijk wijzen op grotere problemen. Van elektrische aansluitingen tot mechanische defecten in een temperatuurbereik van -25°C tot 380°C: gebruikers kunnen fouten in systemen aan het licht brengen en vervolgens klantrapporten opstellen met afbeeldingen die de reparatie onderbouwen. De TG267 maakt het mogelijk om contactmetingen te verrichten met een thermokoppelsonde type K voor temperatuurwaarden.   

Meerpuntslaserpointer

De FLIR TG267 is voorzien van een meerpuntslaserpointer om het gemeten gebied duidelijk aan te geven, plus een heldere LED-zaklamp om te kunnen werken in donkere, moeilijk bereikbare ruimtes. Dankzij het gebruik van BLE-technologie (Bluetooth Low Energy) kunnen gebruikers makkelijk beelden en gegevens uploaden naar een mobiel apparaat om deze vervolgens te delen en er rapporten mee te genereren. Er kunnen tot wel 50.000 beelden worden opgeslagen op de TG267. Gebruikers kunnen al die beelden afspelen op het kleurenscherm van 2,4 inch. De oplaadbare lithium-ionbatterij maakt het mogelijk om de camera vijf uur lang ononderbroken te gebruiken.  

De warmtebeeldcamera is vanaf het vierde kwartaal van 2019 online te koop en verkrijgbaar via officieel erkende FLIR-distributeurs. 

Ook interessant