Zoeken
Menu

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit reflecteert zich in de werkgelegenheid op dit gebied. Vorig jaar nam dit met een kwart toe, gelijk aan 3.200 banen. Bedrijven in de elektrisch vervoersector waren in 2014 goed voor 820 miljoen euro aan productie en 260 miljoen euro toegevoegde waarde aan de Nederlandse economie. Dit maakte minister Kamp bekend.

“Nederlandse bedrijven laten zien dat ze tot de top van de wereld behoren met hun innovaties op het gebied van duurzaam elektrisch vervoer. Belangrijk, want zo dragen ze niet alleen bij aan ons verdienvermogen, maar ook aan de oplossing van het mondiale energie- en klimaatvraagstuk. Dit kunnen ze alleen maar doen als ze ook goed geschoold personeel hebben”, aldus Kamp in een persbericht van de Rijksoverheid.  “De studententeams zijn de ondernemers van de toekomst. En ze laten met hun succesvolle auto’s aan de hele wereld zien dat Nederland over de kennis en kunde beschikt om een aantrekkelijk land te zijn om te investeren in elektrisch vervoer.”

Koploper

Wereldwijd is Nederland één van de koplopers op het gebied van elektrisch vervoer. Zo wordt er veel samengewerkt met landen als Duitsland en de Verenigde Staten en neemt de export gestaag toe. De Nederlandse en Duitse overheden werken bijvoorbeeld nauw samen om de wegen tussen Amsterdam en Berlijn geschikt te maken voor elektrisch rijden, door voldoende laadpalen langs deze route te installeren.

Daarnaast investeren steeds meer buitenlandse bedrijven in de Nederlandse elektrisch vervoersmarkt, stelt het persbericht van de Rijksoverheid. Het Chinese BYD, dat volledig elektrische bussen en personenauto’s maakt, breidt bijvoorbeeld uit in Rotterdam. Darfon uit Taiwan, producent van elektrische fietsen, is gevestigd in Eindhoven. Ook opende TESLA dit najaar een nieuwe fabriek in Tilburg.

Ook interessant