Zoeken
Menu
Scania, EVBox Group en ENGIE werken samen aan de elektrificatie van vrachtwagens en bussen in Europa

EVBox Group en ENGIE ondertekenen een vierjarig contract met Scania, wereldleider in de transportsector, om gezamenlijk een voorbeeld te stellen voor de gehele sector en de verantwoordelijkheden rondom duurzaamheid te benadrukken.

Scania kondigde onlangs aan dat ze de komende jaren ieder jaar nieuwe elektrische producten gaan introduceren om zo de overgang naar elektrisch transport te versnellen. Elektrificatie is een belangrijk onderdeel van Scania’s ambitie om transport emissievrij te maken en om die reden kiest Scania ervoor de komende jaren met ENGIE en EVBox Group samen te werken.

Dankzij de unieke samenwerking op het vlak van vrachtwagens en bussen kan Scania zijn klanten wereldwijd een complete oplossing bieden, waaronder elektrische oplossingen voor wagenparken en depots, zware voertuigen, slimme laadvoorzieningen, alsook oplossingen voor onderhoud, groene energie en financiën.

Compleet pakket 

Om klanten volledig te ondersteunen tijdens de overgang naar elektrisch, biedt Scania niet alleen elektrische voertuigen, maar ook elektrische laadoplossingen. EVBox Group levert Scania slimme en schaalbare (snel)laadoplossingen op maat, inclusief hardware en software. Als onderdeel van het aanbod biedt Scania daarbij ondersteuning op locatie en geeft trainingen aan bestuurders.

ENGIE zal de laadoplossingen voor Scania-klanten ontwerpen, installeren en onderhouden in verschillende regio’s in Europa.

Gedeelde ambitie 

Scania, EVBox Group en ENGIE hebben het gezamenlijke doel om de overgang naar een emissievrije toekomst te versnellen door middel van gereduceerd energieverbruik en milieubewustere oplossingen.

De samenwerking tussen de drie bedrijven gaat eerst van start in dertien Europese landen en wordt eind 2021 uitgebreid naar andere regio’s en landen. ENGIE en EVBox Group gaan hiervoor samenwerken met vertrouwde regionale partners als Caverion en Alpiq. 


Ook interessant