Zoeken
Menu
Prijsdoorbraak voor accu's elektrische auto's Foto: Shutterstock

Onlangs werd bekend dat het aantal elektrische- en plug-in hybride auto’s is het afgelopen jaar afgenomen. Reden voor de afname is onder meer het rijbereik, maar ook de kosten van de accu spelen een grote rol. De batterijen zijn nu vaak nog te duur om elektrisch rijden echt aantrekkelijk te maken. Audi heeft aangegeven de batterijen voor een record prijs aan te kunnen bieden en daarmee de weg vrij te maken voor elektrisch rijden.

Peter Mertens, R&D-directeur van Audi, heeft aan het Duitse blad Auto Motor und Sport laten weten dat Audi de accupakketten aanschaft tegen een inkoopprijs van € 100 per kilowattuur. Die prijs in aanzienlijk laag. De verwachting van andere fabrikanten was dat de prijs van EV-batterijen spoedig zal dalen, maar hadden tot op heden niet voorzien dat de honderd euro grens snel zou worden bereikt. Uit onderzoek bleek dat de gemiddelde accuprijs vorig jaar nog op 200 euro lag. Zeven jaar geleden, in 2010 was dit nog een slordige € 900.

LEES OOK: Verkoop elektrische auto's gehalveerd

Concurrent Tesla gaf aan het begin van jaar nog aan dat zij de batterijen inkochten voor 167 euro per kilowattuur. Het bedrijf is nu inmiddels voorbij gestreefd door Audi. Elon Musk, directeur van Tesla, heeft de verwachting dat de grens van 88 euro per kilowattuur in 2020 wordt beslecht.

LEES OOK: Jaguar Land Rover gaat over op elektrisch

Nieuwe auto

Audi zit inmiddels niet stil op het gebied van elektrisch rijden. De Duitsers willen volgend jaar de de elektrische e-tron SUV introduceren. De 

Ook interessant