Zoeken
Menu
Nieuw: een eigen stopcontact voor de elektrische fiets Bron: Niko

Elektrische fietsen, e-steps, elektrische bromfietsen en monowheels: het zijn handige en zuinige vervoersmiddelen, maar ze moeten natuurlijk wel regelmatig opgeladen worden. Gelukkig wordt met het nieuwe fietsoplaadpunt van Niko je elektrische fiets opladen wel heel makkelijk.

De e-bike is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. De opmars van het elektrisch fietsen betekent echter ook meer batterijen om op te laden. Niet iedereen heeft daar ruimte voor binnen, laat staan de mogelijkheid om telkens een kabel naar buiten te leggen. Met het fietsoplaadpunt van het Belgische bedrijf Niko beschik je voortaan over een oplaadpunt buiten. Deze is spatwaterdicht, dus extra veilig in de wisselvallige lage landen.

Herkenbaar oplaadpunt

De groene afdekplaat met fietslogo valt meteen op. Het maakt hem niet alleen geschikt voor de residentiële markt, ook voor kantoren of publieke gebouwen krijg je zo een herkenbaar oplaadpunt, speciaal voor de ‘elektrische’ rijders onder ons. Heb je liever een iets minder opvallend stopcontact, dan kan dat ook. Het oplaadpunt is verkrijgbaar in het zwart, wit en grijs.

De sleutel tot stroom

Door het oplaadpunt te combineren met de nieuwe sleutelschakelaar, zet je de stroom met een draai aan de sleutel aan of uit. Zo kun je het oplaadpunt enkel van stroom voorzien wanneer de fiets opgeladen moet worden en zorg je ervoor dat niemand anders het oplaadpunt ongewenst gebruikt. De spatwaterdichte sleutelschakelaar kan trouwens ook aangesloten worden op een garagepoort, zwembadoverdekking of toegangshekken. Zo beheer je de stroomtoevoer voor de buitenruimte met één sleutel.Ook interessant