Zoeken
Menu
NEN organiseert kennissessies rondom IA&E

Op 2 december organiseert NEN de derde bijeenkomst in een reeks van kennissessies over IA&E-installaties – anders gezegd de besturingsinstallatie en de elektrische uitrusting – van beweegbare bruggen. In deze derde kennissessie delen Vialis en Rijkswaterstaat hun kennis en ervaringen over hun standaarden en richtlijnen voor IA&E.

In de voorgaande twee kennissessies kwamen Spie, Witteveen + Bos, de Provincie Zuid-Holland en de Provincie Noord-Holland aan het woord. Hier werd met ruim 40 experts gesproken over verschillende standaarden voor de IA&E-installaties van beweegbare bruggen en sluizen die worden gebruikt in de markt. Waarin verschillen deze standaarden en waarin komen ze juist overeen? Welke eisen worden gesteld aan de modules en raakvlakken? En welke voordelen heeft de ontwikkeling en toepassing van een bepaalde standaard voor een organisatie?

Beheer en onderhoud van bruggen en sluizen

De standaarden zijn ontwikkeld om meer eenduidigheid te creëren in het beheer en onderhoud van bruggen en sluizen van opdrachtgevers. Maar de ene standaard is gedetailleerder dan de andere. Daarom wordt in deze kennissessies de behoefte aan en mogelijkheden voor harmonisatie besproken. Zo kan de toepassing worden vergroot en een bijdrage worden geleverd aan de vervanging en renovatie van beweegbare bruggen.

In drie kennissessies komen zes partijen aan het woord. In de vierde, afsluitende bijeenkomst worden de overeenkomsten in kaart gebracht en mogelijke vervolgstappen besproken.

Deelnemen aan de kennissessies Iedereen die zich bezighoudt met, of interesse heeft in, het IA&E-deel van beweegbare bruggen wordt uitgenodigd om deel te nemen. Belanghebbenden kunnen zich aanmelden voor de derde sessie en de afrondende bijeenkomst op:

  • 2 december 08.30-10.30 uur (deze sessie was eerst gepland op 25 november)
  • 9 december 08.30-10.00 uur

Ook interessant