Zoeken
Menu
​‘Huidige laadpalen over vijf jaar al achterhaald’ Foto: Shutterstock

Publieke laadpalen voor elektrische auto’s schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Maarten Steinbuch, hoogleraar Automotive aan de TU Eindhoven, waarschuwt echter voor de grootschalige inzet van deze langzame laadpalen. “Ze zijn over vijf jaar alweer achterhaald”, zegt hij in het NRC.

Gemeenten investeren momenteel miljoenen euro’s in voldoende laadpunten voor elektrische auto’s. Zo wil de gemeente Amsterdam in 2018 ten minste 4.000 laadpalen hebben. Steinbuch verwacht echter dat deze laadpunten over vijf jaar al niet meer voldoen: “Als er straks auto’s komen met een actieradius van meer dan 300 kilometer, voldoen die langzame oplaadpalen niet meer. Snelladers zijn dan de standaard.” De hoogleraar verwacht dat deze nieuwe generatie elektrische auto’s in 2018 al op de markt verschijnt.

Amsterdam heeft momenteel slechts twee locaties waar snel laden mogelijk is. In de aankomende jaren zijn er weinig plannen voor meer van deze snellaadlocaties, omdat ze duur zijn en meer ruimte in beslag nemen.

Lees ook: Draadloos opladen van auto's geen toekomstmuziek meer

Ook interessant