Zoeken
Menu
Elektrische rijden wint terrein in bedrijfsleven Foto: Shutterstock

Om het energieakkoord te halen, kan de Nederlandse overheid de hulp van het bedrijfsleven goed gebruiken. IT-bedrijf Decos geeft het goede voorbeeld. Alle nieuwe medewerkers kunnen vanaf nu alleen nog een volledig elektrische leaseauto krijgen.

Het bedrijf maakte al gebruik van hybride stekkerauto’s, maar dat wagenpark wordt nu langzaam afgebouwd. telkens als een nieuwe auto aan het wagenpark wordt toegevoegd, is die full electric. Decos oprichter Paul Veger is stellig in zijn argumentatie: “De verouderde brandstofmotor moet eruit! Slecht voor het klimaat, slecht voor het milieu. De batterijauto is heus nog niet volmaakt, maar het gaat snel de goede kant op.” Veger wil met de aanschaf met de elektrische auto’s het goede voorbeeld geven en de ontwikkeling van de technologie stimuleren zodat in de toekomst meer personen een elektrische auto kunnen aanschaffen.

Energie neutrale bedrijfsvoering

De elektrische auto’s zijn niet het enige waarmee het bedrijf energieneutraal wil zijn. “Zo werken we papierloos en is het pand volledig CO₂-neutraal”, legt Veger verder uit. Het wagenpark van het bedrijf was de volgende stap. “Daarom hebben we besloten om het wagenpark om te dopen: elke nieuwe auto in ons park is vanaf nu volledig elektrisch; een hybride of benzineauto komt er niet meer in.”

LEES OOK: Tesla's Model 3 is bijna klaar voor productie

Plannen van Volvo

Eerder deze week maakte Volvo bekend dat alle nieuwe auto’s vanaf 2019 een elektrische motor krijgen. Auto’s die alleen nog maar een verbrandingsmotor hebben, worden daardoor in de ban gedaan.

LEES OOK: Volvo stapt over op elektrisch rijden

Ook interessant