Zoeken
Menu
​​​​​​Actieradius van elektrische auto past in dagelijks gebruik Foto: Shutterstock

Rijders van elektrische auto’s hebben in de meeste gevallen voldoende aan de actieradius die de auto heeft. In 87 procent van de dagen kan de auto de noodzakelijke ritten maken en ’s avonds opladen. Dat blijkt uit een onderzoek van Amerikaanse onderzoekers dat in Nature Energy werd gepubliceerd.

Consumenten denken in veel gevallen dat het rijbereik van hun auto niet groot genoeg is. Het onderzoek weerlegt deze vrees. Om meer elektrische auto’s te verkopen, moeten fabrikanten de consumenten de zekerheid geven dat de actieradius van de auto’s groot genoeg is, stellen de onderzoekers. Voor het onderzoek onderzochten de Amerikanen de rijgegevens van ongeveer 75.000 Amerikaanse auto’s. Deze gegevens werden omgerekend naar het verbruik van een Nissan uit 2013.

Onderzoek: overdag tanken is niet nodig

Van alle ritten die werden geanalyseerd viel 87 procent binnen het vermogen van de accu van de elektrische auto. Overdag tanken is daarbij niet noodzakelijk als er vanuit wordt gegaan dat de accu van de auto, waarmee de benzineauto wordt vergeleken, volledig opgeladen zou zijn. Omdat de innovaties op het gebied van elektrisch rijden door blijven gaan, is de verwachting van de onderzoekers dat het berekende percentage naar 98 procent zal gaan.

Ook interessant