Zoeken
Menu
’53.000 extra laadpalen nodig in Nederland’ Foto: Shutterstock

Als Nederland de doelstellingen in het Energieakkoord wil behalen, heeft het nog een flinke weg te gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld 53.000 extra laadpalen voor elektrische auto’s nodig. Dit stelde Bert Klerk, Formule E-Team, vorige week tegenover BNR Nieuwsradio.

Klerk sprak zijn zorgen uit over de groei van het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen ten opzichte van het aantal laadpalen. Hij vermoedt dat het aantal laadpalen achter zal blijven. De verwachting is namelijk dat het aantal elektrische auto’s in Nederland gestegen is naar 200.000 in 2020.

Oprit

"Zeventig procent van de mensen met een auto heeft geen eigen oprit”, aldus Klerk. “Die moeten dus aan de straat opladen.” Hij stelde dat er nu ongeveer 55.000 privé-laadpunten in Nederland zijn. Daar staan slechts zeventienduizend publieke laadpunten tegenover. Om de groei in elektrische auto’s soepel te laten verlopen, moeten er ongeveer 53.000 laadpunten bijkomen, aldus Klerk. Dit is een investering van ongeveer 25 miljoen euro.

Formule E-Team is een samenwerkingsverband van bedrijven, kennisinstellingen en de overheid. Samen zet men zich in om elektrisch rijden in Nederland te bevorderen.

Lees ook: Werkgelegenheid elektrisch rijden flink toegenomen.

Ook interessant