Zoeken
Menu
Vijf AEDs op laadpalen in Rotterdam Beeld: EVBox

Verspreid over Rotterdam komen op vijf plekken Automatische Externe Defibrillatoren (AED's) op EVBox laadpalen voor elektrisch rijden te hangen. Het voordeel hiervan is dat AED’s 24 uur per dag bereikbaar zijn en op een openbare locatie hangen.

Sinds vorige week telt Nederland 5 extra laadpalen met AED. Na de succesvolle pilot in Delft vorig jaar, heeft nu ook Rotterdam ervoor gekozen om publieke laadpalen te upgraden met AEDs. De eerste Rotterdamse EVBox laadpaal met AED werd onthuld aan de Westerkade. De andere AED’s in Rotterdam en Hoek van Holland worden bevestigd op laadpalen op de Molenlaan, Clazina Kouwenbergzoom, de Jaap van de Scheurhof en de Strandweg.

AED met ingebouwde accu

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. AED’s op laadpalen is een uitvinding van het Delftse bedrijf CityAED en fabrikant van laadpalen EVBox. De AED functioneert zelfstandig, zelfs als de stroom uitvalt. Dit komt door een ingebouwde accu. Kees van Veldhuizen van de gemeente Rotterdam: “Het voordeel van deze AED’s is dat zij 24 uur per dag bereikbaar zijn en op een openbare locatie hangen. Hierdoor zijn ze makkelijk bereikbaar bij een hartstilstand.”

Ook interessant