Zoeken
Menu
Nieuw laadstation wint internationale iF Design Award Bron: EV-Box

EVBox, een van de grootste leveranciers van laadpalen voor elektrisch rijden ter wereld, en designbureau VanBerlo uit Eindhoven hebben de prestigieuze iF DESIGN AWARD 2019 gewonnen. Het laadstation Level 2 is niet alleen goed ontworpen, ook is het makkelijk te installeren.

De Level 2 laadstation is ontworpen om wereldwijd de markt voor werkplekken en commerciële laadpunten te veroveren. Het ontwerp is eigentijds en simpel. Het laadstation is bestand tegen weersomstandigheden van -30 tot +60 graden Celsius en is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Dat is nodig omdat er wereldwijd in snel tempo meer laadstations bijkomen. 

Veranderend straatbeeld

De iF DESIGN AWARD is een van de internationaal gerenommeerde prijs voor industrieel ontwerp. Het door EVBox en VanBerlo ontwikkelde laadstation Level 2 won in de categorie Automobiles. Wijnand Diemer, Head Product Management bij EVBox, over het winnen van de prijs: “We hebben meer dan twee jaar keihard gewerkt aan de ontwikkeling van het Level 2 laadstation. Het is ontzettend gaaf dat we deze prijs winnen. Laadstations komen steeds meer voor in het straatbeeld. Uiterlijk en design zijn daarom belangrijk. Gebruikers willen een mooi laadstation dat goed en simpel werkt. Deze prijs bevestigt dat we op dat vlak de goede weg zijn ingeslagen.”

iF Design Award

De iF DESIGN AWARD is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld. De prijs wordt al 65 jaar uitgereikt. Dit jaar waren er meer dan 6.400 inzendingen uit 50 landen. Een 67-koppige jury beoordeelde de inzendingen op basis van innovatie, functionaliteit, esthetiek, verantwoordelijkheid en positionering.

Ook interessant