Zoeken
Menu
Nederlandse laadpaal wint gerenommeerde CES innovation award Bron: EV-Box

EVBox, fabrikant van laadpalen voor elektrische voertuigen, heeft de CES Innovation Award gewonnen. De International Consumer Electronics Show (CES) is een grote technologiebeurs die elk jaar in Las Vegas wordt georganiseerd. EVBox won de prijs met zijn Level 2 laadstation in de categorie Smart Energy.

De markt voor laadoplossingen voor elektrische aangedreven voertuigen groeit ontzettend snel. Het van oorsprong Nederlandse EVBox is een wereldwijde marktleider in laadoplossingen voor elektrische auto's en gerelateerde software. Met de nieuwe Level 2 charger gaat EVBox de commerciële markt bestormen. Met zijn eigentijdse ontwerp past dit nieuwe laadstation gemakkelijk in de omgeving.

"De verduurzaming van de mobiliteit maakt een razendsnelle ontwikkeling door. Met deze laadpaal kunnen we de groei het hoofd bieden. Het winnen van deze prijs is een bevestiging dat we de goede weg zijn ingeslagen. Tijdens CES presenteren we de volgende generatie van laad oplossingen in het 'Smart Cities' gebied van CES." zegt Job Karstens, PR Manager voor EVBox.

4 voertuigen tegelijk opladen

Het Level 2 laadstation beschikt over een modulaire lay-out, wat installatie, service en onderhoud eenvoudig maakt. De laadpaal is duurzaam gebouwd en kan weersomstandigheden verdragen van -30 tot +60 graden Celsius. Het geïntegreerde kabelbeheersysteem met automatische intrekking zorgt voor gebruiksgemak, alsmede het intuïtieve, responsieve touchscreen scherm. De Level 2 kan vier voertuigen tegelijk laden (7,4 kW) en kan ook worden aangesloten op externe backoffices en laadplatforms.

Ook interessant