Zoeken
Menu
Nederlands EVBox plaatste al 100.000 laadpalen

Afgelopen week kondigde EVBox, de wereldwijde marktleider in laadpunten voor elektrische voertuigen, een nieuwe mijlpaal aan in het bestaan van het bedrijf: het bereiken van 100.000 laadpunten wereldwijd. Het nieuws werd aangekondigd op het evenement REVOLUTION Connected NYC in New York waar meer dan 200 Amerikaanse professionals uit de transportindustrie bijeenkwamen. Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox, kondigde daar meteen aan dat EVBox vanaf nu een boom zal planten voor ieder nieuw EVBox laadpunt dat geïnstalleerd wordt.

Het van oorsprong Nederlandse EVBox is inmiddels een van de grootste leveranciers wereldwijd, en levert laadpunten aan meer dan 55 landen. EVBox biedt alle type laadoplossingen aan: AC (regulier) en DC (snel), thuis, op het werk, openbaar, en ook ultrasnelle laders (350 kW) voor bijvoorbeeld snelwegen en taxicentrales. De vraag naar snelle laadstations neemt snel toe en daarom heeft EVBox tot nu toe wereldwijd meer dan 1.500 snelladers geproduceerd en geleverd.

Tussen 2015 tot 2019 heeft EVBox haar totale netwerk met 400% uitgebreid (van 20.000 naar 100.000 laadpunten), met de ambitie om ervoor te zorgen dat duurzaam elektrisch vervoer de komende jaren de standaard wordt in de transportsector. Daarom heeft EVBox vorig jaar de belofte uitgesproken om in 2025 minstens 1 miljoen laadstations wereldwijd geïnstalleerd te hebben.

Bijdragen aan een duurzame toekomst

EVBox pakt de klimaatcrisis verder aan door de CO2-voetafdruk te compenseren in de vorm van één laadpunt, één boom initiatief. Volgens recent onderzoek van Science Magazine heeft het planten van bomen een "verbluffend potentieel" om de klimaatcrisis te bestrijden. Uit de data blijkt dat tweederde van alle uitstoot die nu nog in de atmosfeer aanwezig is, met een wereldwijd boomplant programma kan worden verwijderd.

Kristof Vereenooghe, zegt daarover: "Duurzaamheid is de kern van wat we doen. Het is wat ons, onze partners en onze klanten elke dag weer motiveert om beter te doen. Vorig jaar hebben we 15.000 bomen geplant. Met het bereiken van deze mijlpaal van 100.000 laadpunten wereldwijd, zullen wij voor elk nieuw laadpunt een boom planten. Het elektrificeren van transport is wat wij als bedrijf doen, met dit initiatief laten we zien hoe belangrijk het voor ons is om ook op andere manieren terug te geven aan onze planeet."

OneChargerOneTree

In het kader van het OneChargerOneTree-initiatief gaat EVBox samenwerken met een aantal bebossing partners over de hele wereld (waaronder OneTreePlanted) om deze belofte waar te maken. 

Ook interessant