Zoeken
Menu
EVBox lanceert volgende generatie ultrasnelle laders voor elektrische voertuigen

EVBox, de wereldwijde marktleider in laadstations voor elektrische voertuigen en laadmanagementsoftware, heeft op de CES-show in Las Vegas - 's werelds grootste evenement voor technologie en innovatie - de nieuwe EVBox Troniq 100 snellader (100 kW) en vernieuwde EVBox Ultroniq ultrasnellader (350 kW) onthuld.

"2020 is niet alleen het begin van een nieuw decennium, maar ook het jaar waarin verwacht wordt dat elektrische voertuigen (EV) de norm worden", laat EVBox in een persbericht weten. :Er is een grote toename in het aantal EV's dat op de markt komt, en er is een duidelijke mentaliteitsverandering gaande bij automobilisten. Deze verandering betekent dat automobilisten overal willen kunnen laden, of het nu thuis is, op de werkplek, in de supermarkt, buiten een restaurant of bij lange ritten langs de snelweg. De behoefte aan snelle en ultrasnelle laders is daardoor onvermijdelijk."

EVBox werkt continu aan innovaties in segmenten waarbij snelladen essentieel is, zoals retail en tankstations. De gerenoveerde fabriek in Bordeaux, die in november 2019 werd heropend, stelt EVBox in staat de productie van snelle en ultrasnelle laders tot 450 eenheden per maand te verhogen. Bovendien wordt er continue meer geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling (R&D) gericht nieuwe technologieën zoals V2G (Vehicle-to-Grid).

Nieuwe EVBox Troniq 100 snellader en EVBox Ultroniq (350kW) ultrasnelle lader

Op de vakbeurs CES 2020 in Las Vegas, introduceerde EVBox afgelopen week de EVBox Troniq 100 en EVBox Ultroniq (ultra)snelladers. "Nu veel nieuwe elektrische auto’s een hoger laadvermogen aankunnen, is de EVBox Troniq 100 ontwikkeld met het oog op de eindgebruiker, om een laden met 100 kW te kunnen leveren en een hoge betrouwbaarheid te kunnen garanderen. Dankzij de hoogwaardige componenten is het mogelijk om op elk moment een maximaal vermogen te leveren", zo is in de specificaties te lezen.

De EVBox Ultroniq biedt ultrasnel laden met een vermogen tot 350 kW (400km aan bereik in 15 min). Het modulaire design garandeert compatibiliteit voor elk gebruik over de hele wereld. Het robuuste ontwerp zorgt voor optimale prestaties, zelfs in extreme weersomstandigheden, en het geïntegreerde touchscreen maakt het voor de EV-bestuurder eenvoudig om de lader te bedienen.

Belangrijkste kenmerken van de EVBox Troniq 100 en de EVBox Ultroniq

  • Continuvermogen, efficiënt verdeeld (200 A vermogen met EVBox Troniq; 100 en 500 A vermogen met EVBox Ultroniq)
  • Optimaal gebruik van het beschikbare vermogen dankzij ‘load balancing’
  • Opleiding en certificering van EVBox partners voor installatie
  • Automatisch intrekbare kabels om de levensduur te verlengen
  • Groter touchscreen voor eenvoudig gebruik
  • De stations zijn zo ontworpen dat ze voor iedereen toegankelijk zijn (aangepast voor rolstoelgebruikers)

Beschikbaarheid

EVBox Troniq 100 zal het tweede kwartaal van 2020 wereldwijd beschikbaar zijn.

EVBox Ultroniq zal het derde kwartaal van 2020 wereldwijd beschikbaar zijn.

Ook interessant