Zoeken
Menu
EVBox gaat voor 1 miljoen laadstations in 2025 Beeld en tekst: EVBox

EVBox, een van de grootste leveranciers van laadpalen voor elektrisch rijden ter wereld, wil in 2025 1 miljoen actieve laadstations hebben. Die doelstelling heeft Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox, eind vorige week op het podium van de Global Climate Action Summit in San Francisco uitgesproken.

Groei van 1.500%

EVBox heeft nu 60.000 operatieve laadpunten, waaronder 700 snelladers. Het doel van een miljoen laadstations vraagt om een groei van 1.500%. EVBox verwacht dat die groei andere door de volgende zaken gerealiseerd wordt:

  • De verkoop van elektrisch aangedreven auto’s blijft de komende jaren exponentieel stijgen. De BNEF voorspelt dat er in 2025 11 miljoen elektrisch aangedreven voertuigen worden verkocht en dat er meer dan 30 miljoen elektrisch aangedreven auto’s op de weg zullen rijden. In 2017 werden er 1,1 miljoen elektrische auto’s verkocht. 
  • De vraag naar laadstations stijgt mee met de groeiende verkoop van elektrische auto’s.  
  • Door de snelle opkomst van het elektrisch rijden wordt het gemakkelijk voor de industrie om schaalvoordelen te creëren. Voertuigen, laadstations en batterijen worden allemaal goedkoper door schaalvoordeel en innovatie. Hierdoor worden de kosten voor laadstations lager. 
  • EVBox blijft zijn portfolio uitbreiden. Er worden laders met gelijkstroom (DC) en wisselstroom (AC) ontwikkeld. Daarbij wordt er geïnvesteerd in nieuwe partnerships om massaproductie van laadstations efficiënter en goedkoper te maken.

Ahmed Aboutaleb

Om de verduurzaming van de mobiliteit te realiseren werkt EVBox nauw samen met landen, steden, organisaties die de waarden delen en ook streven naar het reduceren van de CO2-uitstoot. Eén van die samenwerkingspartners is de gemeente Rotterdam.

"Alle Rotterdammers hebben recht op een gezonde, groene stad. Daar hoort schoon vervoer bij. Om die ambities waar te maken, hebben we ook de inzet van het bedrijfsleven nodig. Bijvoorbeeld EVBox, dat samen met Engie, de laadpalen levert voor het opladen van elektrische auto’s in de publieke ruimte. EVBox heeft ook bedacht om een defibrillator (AED) in de laadpaal te integreren. Zo wordt de stad niet alleen duurzamer, maar ook veiliger", aldus Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

Ook interessant