Zoeken
Menu
ELEQ nodigt sector uit innovatieve ideeën samen te testen

“Mastering Electricity” is de kracht van het meer dan 75 jaar oude Steenwijkse bedrijf dat ooit startte als producent van meetinstrumenten. Inmiddels is ELEQ uitgegroeid tot een belangrijke speler in energie management. De R&D afdeling van ELEQ is dan ook continu op zoek naar partners waarmee samen mooie nieuwe diensten ontwikkeld kunnen worden. Twee weten meer dan één en vanuit gezamenlijkheid en partnership bereiken we meer.

Public Connection LAB geopend

De openbare ruimte is volop in ontwikkeling. In lijn met de maatschappelijke trends zijn ook in de openbare ruimte veiligheid, verduurzaming en nieuwe (communicatie)technieken belangrijke thema’s. Daarnaast neemt het aantal elektrische auto’s snel toe, waardoor in de Openbare Ruimte meer laadpunten nodig zijn. Ontwikkelingen waar ELEQ, samen met collega-leveranciers, oplossingen voor biedt. 

Synergie geeft energie!

Om in eigen huis zowel nieuwe aansluitkasten als nieuwe toepassingen voor die aansluitkasten te testen, heeft ELEQ afgelopen donderdag haar eigen LAB geopend. Daarmee speelt ELEQ in op trends in de markt. Een LAB voor het testen van ELEQ’s aansluitkasten, maar ook voor het testen van scenario’s met collega-leveranciers op het gebied van openbare verlichting, elektrisch laden en elektrisch straatmeubilair. Denk bijvoorbeeld aan een scenario waarbij een nieuw intelligent lichtsysteem wordt getest, aangesloten met een aansluitkast van ELEQ.

In het LAB test ELEQ momenteel de oplossing om lichtmasten te gebruiken voor het opladen van elektrische auto’s. En met succes! “Over niet al te lange tijd worden de eerste in Amsterdam-Noord geplaatst en andere gemeentes hebben veel interesse in deze duurzame oplossing getoond”, zegt Rob de Lang van ELEQ. “Dat soort oplossingen komt in overleg met partners tot stand en draagt echt bij in het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. Denk maar eens aan de richtlijn vanuit de EU dat er vanaf 2035 geen fossiele brandstof verstokende automobielen geproduceerd mogen worden. Dat is al over 13 jaar!”
Heb jij een geweldig idee voor elektrische oplossingen in de Openbare Ruimte? Neem contact op met Rob de Lang van ELEQ via rob.delang@eleq.com of bel Rob via 0521 - 533 333.

Ook interessant