Zoeken
Menu
​Meer laadstations dan tankstations in Japan Foto: Shutterstock

Japan ontpopt zich langzaamaan tot pionier op het gebied van elektrisch rijden. Momenteel heeft het land meer laadstations voor elektrische auto’s dan tankstations. Dit meldt The Guardian.

De meeste van deze laadstations zijn in particulier bezit. De telling werd uitgevoerd door Nissan en kwam uit op 40.000 laadstations. Hier staan 34.000 tankstations tegenover.

Groei

The Japan Times zegt het volgende over deze explosieve groei van laadstations: “Dit aantal laat zien dat de infrastructuur voor elektrisch vervoer in slechts enkele jaren al groter is dan de infrastructuur die de olie-industrie in tientallen jaren heeft opgebouwd.”

De groei is vooral de wijten aan de aankoopsubsidie voor elektrische auto’s die de Japanse overheid biedt. Daarnaast draagt de snelle groei van de infrastructuur van laadpalen bij aan de groei van het aantal elektrische auto’s; het nadeel van de relatief beperkte actieradius van elektrische auto’s wordt hiermee namelijk weggenomen.

Particulier bezit

Het enige probleem met deze cijfers is dat veel laadpalen in particulier bezit zijn. Met andere woorden: ze zijn niet voor iedereen beschikbaar. The Japan Times opperde hier al een oplossing voor: een AirBnB voor oplaadpunten.

Lees ook: 'Huidige laadpalen over 5 jaar al achterhaald'

Ook interessant