Zoeken
Menu
Universele veldbus gateway voor seriële apparatuur

Duranmatic en HMS Networks introduceren een nieuwe Anybus Gateway van het Communicator type, de ABC3090.

Communicator gateways bieden een conversie van seriële protocollen met een RS-232/485 interface naar industriële veldbussen. Door het open karakter kan de gebruiker de gateway zodanig configureren dat ieder apparaat met een eigen serieel protocol of Modbus RTU op een van de vele bekende veldbussen kan worden aangesloten. Denk hierbij aan Profinet, EtherCat, Ethernet/IP, CANopen, Modbus/TCP en vele andere.

Traditioneel was het zo dat er per veldbus een specifieke  gateway gebruikt moest worden. Met de opkomst van Industriële  Ethernet netwerken heeft HMS  erkend dat er een markt is  voor een universeel model. De nieuwe ABC3090 gateway is een dergelijk apparaat dat door de gebruiker zelf ingesteld kan worden voor Profinet, Ethernet/IP en Modbus/TCP aan de veldbus kant. Omdat er aan de seriële zijde ook voor Modbus/RTU master gekozen kan worden kan er een heel scala van producten gekoppeld worden.

Met een geheel nieuwe interne grafische drag-and-drop Web interface kan de gebruiker naast het instellen van de seriële parameters nu ook eenvoudig  van veldbus wisselen. Voor het programmeren is geen specifieke software nodig, slechts een laptop met een LAN verbinding volstaat. Uiteraard is dit ideaal voor gebruikers die regelmatig apparatuur op verschillende netwerken moeten aansluiten, men hoeft slechts 1 gateway op voorraad te houden. Omdat configuraties bewaard kunnen worden is het herhalen van projecten eenvoudig.

Typische seriële toepassingen waar dit soort gateways gebruikt worden zijn onder meer aandrijvingen met frequentie regelaars, sensoren, actuatoren, mens-machine-interfaces, barcodelezers, RFID-lezers en industriële weegschalen.

Technische specificaties:

Baudrates tot 128 kbps, 3 ms update tijd, breed temperatuur bereik -25 tot 70 °C, voedingsspanning 12..30 VDC, DIN rail montage met aansluitingen aan de voorzijde, verhoogde I/O data capaciteit tot max. 1500 bytes, Modbus RTU master compatible, seriële aansluiting met 7-pins connector. 3 verschillende LAN interfaces, 1 voor programmering, 2 voor veldbus aansluiting.


Ook interessant