Zoeken
Menu
Rockwell Automation breidt Allen-Bradley lijn van safety controllers uit

Rockwell Automation heeft de lijn safety controllers verder uitgebreid door de toevoeging van de Compact GuardLogix 5380 SIL 3 controller. Engineers kunnen nu profiteren van de prestaties en kostenbesparingen door de Allen-Bradley Compact GuardLogix 5380-controllers bij meer veiligheidstoepassingen in te zetten.

Door gebruik te maken van de uitgebreidere productlijn safety-controllers kunnen engineers safetytoepassingen met behulp van 1oo2-architectuur opschalen tot en met SIL 3/PLe. Deze optie die het mogelijk maakt om een veiligheidsbesturingssysteem voor een applicatie op maat te maken aan de hand van een safety assessment, helpt de ontwerp- en aanschafkosten te verminderen. De schaalbaarheidsvoordelen van de Compact GuardLogix 5380 controllers maakt het voor bedrijven eveneens mogelijk om slimmere, eenvoudigere en beter presterende machines te maken. Dankzij de verbeterde processorkracht van de controller kunnen snellere reactietijden en kleinere veiligheidsmarges gerealiseerd worden. Hierdoor kan op kostbare vloeroppervlak bespaard worden en kunnen operators efficiёnter werken. 

Omdat slechts één high-performance controller voor zowel standaard als veiligheidsbesturing volstaat, wordt de productiviteit verhoogd en worden de systeemkosten, de complexiteit en de afmetingen van paneelkasten verminderd. Engineers kunnen bovendien standaard en safety I/O in dezelfde kast combineren.

Ethernet

Geïntegreerde Gigabit Ethernet poorten bieden aanzienlijk uitgebreidere communicatiemogelijkheden voor smart devices. Dat kan engineers helpen bij de ontwikkeling van data-intensieve smart manufacturing toepassingen zonder dat ze extra hardware hoeven toe te voegen. Dankzij de beschikbaarheid van handige diagnosemogelijkheden kunnen toekomstbestendige machines ontwikkeld worden.

Geïntegreerde ondersteuning voor gecertificeerde motion safety instructies kan het aantal hardwarecomponenten en de bekabeling in een machine verminderen en de installatie vereenvoudigen. Lokale safety I/O support kan bovendien een adapter overbodig maken en de prestaties van de machines verbeteren.

Ook interessant