Zoeken
Menu
Modulair en schaalbaar UPS-systeem geeft bedrijven opties Foto: Shutterstock

Een modulair en schaalbaar UPS-systeem geeft bedrijven veel vrijheid. Energiebeheerbedrijf Eaton biedt sinds deze maand een uitbreiding aan van het UPS 93PM assortiment van driefase, onderbrekingsvrije voedingen. De uitbreiding betreft een groter vermogensbereik van 30 naar 500 kVA.

Het nieuwe product van Eaton 93PM is speciaal gemaakt voor datacentra, IT- en commerciële gebouwen. De Eaton 93PM moet zorgen voor een stabiele, ononderbroken, schone stroomvoorziening omdat er steeds meer een verschuiving in de vraag komt naar meer stroomvoorzieningsopties. “De UPS-markt verschuift van de traditionele benadering van grote UPS’en naar een modulair, schaalbaar ontwerp, waarbij de klant precies die stroomvoorziening kan kiezen die hij die dag nodig heeft en waarbij deze, op basis van veranderende bedrijfseisen, in stapjes kan worden verhoogd”, legt Eaton uit. “Dit is een flexibelere en meer efficiënte benadering van stroombeheer.”

Voordelen 93PM

Het voordeel van de 93PM is dat het modulaire ontwerp de UPS-capaciteit gemakkelijk kan verhogen. De extra modules kunnen aan de bestaande UPS worden toegevoegd waarbij de capaciteit met stappen van 50 kVA kunnen worden verhoogd. De volledige bypass-capaciteit wordt vanaf het begin behouden. “Omdat klanten de systeemefficiëntie willen verhogen en de energiekosten willen verlagen is het stapsgewijs verhogen van de stroomcapaciteit daarbij belangrijk. Herstellingsvermogen blijft het kernpunt van het UPS-ontwerp van Eaton, maar we willen ook slimmer beheer van cruciale toepassingen mogelijk kunnen maken”, vertelt de ontwikkelaar over het nieuwe product.

Ook interessant