Zoeken
Menu
Maunt neemt ONS Fiber Parts & Tools over

Met de overname van ONS Fiber Parts & Tools versterkt Maunt zijn positie als distributeur in dataopslag en -verbinding. ONS Fiber is in Nederland marktleider op het gebied van glasvezel fusielas-, blaas- en meetapparatuur. Het portfolio van ONS Fiber sluit volgens beide bedrijven naadloos aan op het bestaande aanbod van Maunt, dat 100 procent van de aandelen overneemt.

Maunt biedt door deze overname een compleet pakket van componenten en gereedschappen voor de bouw en het beheer van glasvezelnetwerken. Gekoppeld aan de sterke procesautomatisering, met een innovatief online portal, kan Maunt zo nog meer klanten nog breder en efficiënter bedienen.

Maarten Verbunt, algemeen directeur en eigenaar van Maunt: “Wij zijn ontzettend blij met deze forse groeistap. ONS Fiber heeft een uitstekende naam opgebouwd in apparatuur van topmerken als Fujikura, Fremco en Anritsu. De engineers van ONS Fiber hebben veel kennis in huis, die ze gepassioneerd inzetten voor service en onderhoud.”

Enrico Berbers, algemeen directeur en oprichter ONS Fiber: “Dit is een unieke kans om het bedrijf naar een volgende fase te brengen. Ik ben op de eerste plaats een techneut en werk hard aan de introductie van een veelbelovend nieuw meetsysteem: de Cloud OTDR. De komende jaren blijf ik ook nauw betrokken bij ONS Fiber. Vanuit diepgaande technische kennis actief meedenken met de klant, dat is en blijft de kracht. In telecom, industrie, offshore en steeds meer andere branches.”

Ook interessant