Zoeken
Menu
Grote hoeveelheden data verschuiven vraag gebouweninfrastructuur Foto: Shutterstock

Datavolumes in gebouwen zijn in de afgelopen tijd aanzienlijk gegroeid. Dat vraagt om specifieke producten en Legrand, specialist in elektrische en digitale gebouweninfrastructuren, is daar op ingesprongen. Het bedrijf komt met LCS³: een nieuw assortiment bekabelingsoplossingen.

Het aanbod koper- en glasvezelsystemen, die Legrand nu aanbiedt, moet het grote aantal netwerken en de hoge netwerksnelheden bedienen. “LCS³ biedt netwerken meer prestaties, schaalbaarheid en efficiëntie”, is de omschrijving die wordt gegeven. “Naast een belangrijke stijging op gebied van snelheid, dankzij nieuwe RJ45 connectoren en nog betere glasvezel connectoren met een snelheid tot 100 Gbit/s, brengt LCS³ modulariteit met panelen die koper en glasvezel kunnen combineren en die het aantal connectiepunten in de kast vergroot.”

PDU’s en serverracks

Een nieuwe serie PDU’s moeten er voor zorgen dat nieuwe serverracks de energie optimaliseren. Daarbij zullen installatie en onderhoud makkelijk worden voor een nieuw vergrendelingsysteem van connectoren en cassettes voor automatische extractie, laat Legrand weten.

Voor wie is het product?

Investeerders, gespecialiseerde en algemene installateurs kunnen volgens de ontwikkelaars de vruchten plukken van het nieuwe assortiment LCS³. Het aanbod is namelijk aangepast op de wensen en eisen van lokale netwerken (LAN) tot aan uitgebreide netwerken van datacenters rekening houdend met snelheid, compactheid, schaalbaarheid en continuïteitsgarantie. “LCS³ bevat talloze innovaties, zoals modulaire cassettesystemen of de nieuwe kabellasser voor glasvezel connectoren. Alle koperverbindingen in het assortiment zijn bovendien PoE+ gecertificeerd.”

 

Ook interessant