Zoeken
Menu
Bedieningssysteem zoals een smartphone werkt eenvoudig Foto: persbericht Schurter

Voor toepassingen bij onder andere industriële machines, witgoed of verkoop- en ticketautomaten is een goed bedieningssysteem onmisbaar. In de tijd dat smartphones niet meer weg te denken zijn, wil Schurter graag inspelen op de trend van capacitieve touch-technologie. Het bedrijf lanceert daarom een nieuwe generatie slimme input-systems dat Schurter CDS1 heeft genoemd.

De opdrachten kunnen volgens de fabrikant eenvoudig worden gegeven door te swipen en te roteren. Een bediening die vergelijkbaar is met de besturing van een smartphone. “Het reageert eenvoudig op de visuele wensen en selectie van de klant”, legt Schurter uit.

Gebruikerswensen voorop

De wensen van de klant zijn leidend. Zij bepalen namelijk wat er wordt weergegeven. “Vervolgens kan met een veeg over het heldere, ronde OLED-display de selectie geactiveerd worden. Druk op de home-LED om terug te keren naar het beginscherm.” Een touchscreen van glas behoort tot één van de keuzemogelijkheden en geeft dezelfde vrijheid. Alle symbolen zijn mogelijk op de capacitieve toetsen en het uiterlijk van het hele systeem door een decoratieve aluminium.

Geheugen

Voor het geheugen maakt de CDS1 gebruik van een intern massaopslag van 4MB. Op die manier kunnen de afbeeldingen, grafische beelden en animaties worden opgeslagen met behulp van een Micro-USB 2.0 interface.

Plug-en-play, voor snelle werking

Om het installateurs gemakkelijk te maken, is het systeem plug-en-play gemaakt. Gebruikers moeten snel weer aan het werk kunnen. “De CDS1 wordt gemonteerd op het front paneel vanaf de achterzijde. Voor een eenvoudige montage is een speciale monteerring met bijbehorende schroeven beschikbaar”, legt Schurter de installatie uit. Als er gebruik wordt gemaakt van de O-ring, is een bescherming van IP67 bereikt. Zonder deze ring is dat IP40.

Voor de communicatie tussen de CDS1 en de machinebediening van de klant maakt het bediening-systeem gebruik van de standaard interfaces I2C, SPI en RS232. 

Ook interessant