Zoeken
Menu
Hoe is het gesteld met jouw onderhoudssysteem? Foto: persbericht CONTA-CLIP

Onderhoudsoplossingen bedienen met een speciaal afgestelde module werkt voor veel bedrijven efficiënt. Zij willen graag op tijd weten wanneer er onderhoud moet plaatsvinden en wat de status is van apparaten. CONTA-CLIP lanceert een communicatiemodule GSM-PRO2. Deze is speciaal ontworpen voor onderhoudsoplossingen op afstand voor decentrale toepassingen waarbij gebruik wordt gemaakt van 2G en 3G draadloze netwerken met I/O uitbreidingsmodules. Het aantal in- en uitgangen is daarbij aanpasbaar.

De gebruikers van het systeem worden gewaarschuwd door middel van de multifunctionele I/O-module. Zij krijgen een sms- of e-mailberichten op het moment dat het gecontroleerde proces een bepaalde status bereikt of wanneer bepaalde waarden worden overschreden. Onderhoudtechnici en medewerkers van controlekamers kunnen op hetzelfde moment de digitale relaisuitgangen van de GSM-PRO2 schakelen. Dit wordt gedaan door middel van sms-berichten en de app.

Sla data op

Het systeem dat nu door CONTA-CLIP op de markt wordt gebracht, maakt gebruik van verschillende logfuncties. Deze kunnen de status van het systeem vastleggen, proceswaarden bijhouden die door de analoge ingangen worden gemeten en de activeringstijd van de in- en uitgangen loggen. Alle data die wordt gemeten kan via USB worden geëxporteerd, naar een e-mailadres worden gestuurd of in het webportaal worden genoteerd.

Gebruiker heeft controle

De gebruiker heeft veel mogelijkheden om het systeem naar zijn of haar hand te zetten. Zo beschikt de GSM-PRO2 over twee universele ingangen waarbij handmatige configuratie voor digitale (24 VDC) of analoge (0.10 V/0 ... 20 mA) signalen een optie is. Verder beschikt het nieuwe product van CONTA-CLIP over een pulsteller ingang met een maximale resolutie van 1000 pulsen per seconde en een potentiaal vrij relais uitgang. "Via een geïntegreerde connector kunnen maximaal 15 I/O-expansiemodules worden aangesloten op de GSM-PRO2." Deze zijn leverbaar in vier verschillende versies. "Terwijl de GSM PRO 10DI is uitgerust met tien 24 V digitale ingangen, beschikt de GSM PRO 8AI over acht instelbare multifunctionele ingangen (0.10 V, 0 (4) …) 20mA, NTC, RTD. De GSM PRO 4DO heeft vier relaisuitgangen voor continue stromen tot 16 A, en de GSM PRO 4AO biedt vier 0 .. 10 V analoge uitgangen", gaat CONTA-CLIP verder.

Iphone en android app

Het systeem maakt gebruik van een speciale app voor iPhone- en Android-apparaten. De app moet zorgen voor een eenvoudige en snelle controle en regeling van apparaten. De overzichtelijkheid van de status staat daarbij voorop. De gebruiker moet de status van alle in- en uitgangen van meerdere GSM-PRO2-modules op hetzelfde moment kunnen checken.

Toekomstig gebruik

Het voordeel voor het gebruik is dat de GSM-PRO2 in de toekomstige een webbrowser worden geparametreerd zonder dat daar kennis van programeren voor vereist is. "Zelfs na installatie en inbedrijfstelling van de modules kunnen firmware updates en online configuratiewijzigingen op elk gewenst moment eenvoudig worden uitgevoerd via het GSM-netwerk." 

Ook interessant