Zoeken
Menu
'Focus op gebouwtechniek'

Op het Conrad Sourcing Platform staan momenteel meer dan 750.000 producten van toonaangevende fabrikanten, sterke merken en gecertificeerde partners. Conrad richt zich in het derde kwartaal van 2021 met zo'n 100.000 producten en speciale diensten, met name op de benodigdheden op het gebied van onderhoud, reparatie en service.

"Met ons uitgebreide aanbod aan producten en diensten bieden we onze zakelijke klanten een compleet pakket. Van het eenvoudig zoeken naar geschikte producten tot snelle levering: het Conrad Sourcing Platform biedt de mogelijkheid om alle bestellingen centraal en overzichtelijk te beheren", aldus Helmut Müller, bij Conrad Electronic verantwoordelijk voor het assortiment gebouwtechniek. "Bovendien passen we ons assortiment voortdurend aan de veranderende behoeften van onze klanten aan. In de gebouwtechniek richten we ons momenteel vooral op de digitale netwerktoegang voor gebouwen en op de installatietechniek."

De focus ligt ook op trending topics als elektrische mobiliteit: dankzij nieuwe subsidies en technologische innovaties neemt het aantal elektrische voertuigen toe, niet alleen in de particuliere sector, maar ook in het wagenpark van bedrijven en in het arsenaal bedrijfsvoertuigen in logistiek en handel. De infrastructuur voor het opladen wordt zo een relevant stukje van de puzzel in de gebouwtechniek. Van wallboxen, mobiele laadstations en kabel- en adapteroplossingen tot laadelektronica en accessoires: het Conrad Sourcing Platform heeft ook voor professionele installateurs en bedrijfstechnici een uitgebreid aanbod.

Nog een innovatie voor de gebouwtechniek: industriële drones om schade aan gebouwen en systemen vanuit de lucht vast te leggen, te documenteren en te evalueren. In plaats van met dure werkplatforms, ingewikkelde steigerconstructies of een groep ervaren industriële klimmers, is de schade met drones vanuit de lucht ook op moeilijk toegankelijke plaatsen vast te stellen. De inspectie is op veilige afstand, in de kortst mogelijke tijd en met de minste hoeveelheid werk met behulp van camerasensoren, videofuncties en warmtebeelden uit te voeren. Dit tilt gebouw- en systeeminspecties naar een geheel nieuw niveau. 

Installatietechniek: de kern van efficiënte gebouwtechniek

Bedrijven moeten niet alleen snel, flexibel en duurzaam handelen, maar ook altijd met maximale efficiëntie en betrouwbaarheid. Ook uw gebouwinfrastructuur moet aan deze eisen voldoen. Met hoogwaardige installatietechniek is het mogelijk het energieverbruik te verlagen, op arbeidsuren te besparen en flexibele gebruiksconcepten voor het gebouw te realiseren. Conrad biedt een breed scala aan moderne en ruimtebesparende technologie voor de verdeelkast.

Digitaal netwerk en IT-infrastructuur

In de moderne gebouwtechniek is snel internet inmiddels bijna net zo belangrijk als toegang tot water en elektriciteit. Zo speelt de IT-infrastructuur een essentiële rol bij het creëren en verbinden van werkplekken. Het aanbod aan technologieën en producten is echter zeer divers en voor veel klanten vaak verwarrend. Dit is waar Conrad competente ondersteuning biedt. Zo kan een mesh-systeem uit het assortiment van Conrad grote ruimtes bijvoorbeeld eenvoudig voorzien van snelle en stabiele WiFi. 
Het portfolio van beveiligingstechnologie van Conrad omvat zowel videobewaking, codesloten, sluitsystemen en video-intercomsystemen. Het Conrad Sourcing Platform biedt de juiste oplossing voor objecten van elke grootte, van kleine en middelgrote gebouwen tot supermarkten en zelfs grote fabrieken. 

Verlichting: cruciaal voor een efficiënte werkomgeving

Een geslaagd lichtconcept zorgt niet alleen voor optimale lichtomstandigheden, maar ook voor een gezonde, productieve en efficiënte omgeving. Er is aangetoond dat goed licht de stemming verbetert, de gezondheid bevordert en de prestaties verhoogt. Conrad biedt hiervoor talloze oplossingen, van wand- of plafondlampen tot intelligente verlichtingsoplossingen voor zowel binnen als buiten.

De zakelijke klanten van Conrad hebben de beschikking over een verschillende aanvullende diensten, en kunnen bovendien termijnbestellingen doen en bestellingen op afroep plaatsen, zodat ze vooruit kunnen plannen en de goederen naar behoefte kunnen laten komen. Kabels of draden zijn ook per meter te bestellen en Conrad biedt een professionele kabelassemblageservice voor coaxiale en gevlochten kabels.

Het interne IoT-platform van Conrad Electronic ondersteunt ook klanten bij hun digitaliseringsprojecten: als een van de toonaangevende IoT-platforms in Europa onderhoudt Conrad Connect een snel groeiend ecosysteem van meer dan 130 gerenommeerde fabrikanten. Bedrijven gebruiken het platform-as-a-service (PaaS) om hun klanten ongecompliceerd oplossingen aan te bieden en om nieuwe digitale bedrijfsmodellen te ontwikkelen op gebieden als energiebeheer, elektromobiliteit, productie, detailhandel en gebouwbeheer.

Ook interessant