Zoeken
Menu
​Elke week gratis stroom bij overstap op slimme meter Foto: Shutterstock

British Gas, een Engels elektriciteitsbedrijf, heeft wel een heel interessante manier om het gebruik van slimme meters te stimuleren onder haar klanten. Wie nu overstapt op een slimme meter krijgt elke week een dag gratis elektriciteit.

Klanten mogen kiezen tussen de zaterdag en zondag. Op de gekozen dag betalen ze tussen 9 uur ’s ochtends en 5 uur ’s middags geen elektriciteit.  De actie loopt ten minste door tot maart 2018.

Besparingen

British Gas heeft met deze actie een primeur te pakken. Nooit eerder werd een dergelijke actie uitgevoerd in de elektriciteitsmarkt. Uit onderzoek van British Gas blijkt dat de actie op jaarbasis zo’n 60 Britse pond kan schelen. Critici benadrukken echter dat er, ondanks deze besparingen, alsnog goedkopere energiecontracten te vinden zijn op de Britse energiemarkt.

Slimme meters

De Britse overheid dat wil dat bijna alle Britse huishoudens (ruim 26 miljoen) per 2020 over een slimme meter beschikken. Hoewel grote energiemaatschappijen al gestart zijn met het aanbieden van slimme meters, bevindt het zich nog steeds in een beginstadium.

Ook interessant