Zoeken
Menu
Beursnieuws DEOS gebouwautomatisering Tekst: Marion de Graaff, Tekstbureau ’t Kofschip. Beeld: DEOS Gebouwautomatisering

Gebouwautomatisering moet veilig zijn en beschermd worden tegen toegang door derden. Het beveiligen van een GBS kost de nodige inspanning. Met het nieuwe Service & Security Center en zijn beveiligingsfuncties biedt het Open Ems (DDC)-platform van DEOS AG een economische oplossing.

DEOS AG ontwikkelt en produceert al meer dan een halve eeuw innovatieve en IT-veilige systemen op het gebied van gebouwautomatisering en energiemanagement. Het zijn stuk voor stuk duurzame producten en oplossingen, die de sectoren verwarming, ventilatie, airconditioning en verlichting tot een efficiënt totaalsysteem verbinden. 

Maatwerkoplossingen

Een gebouwbeheersysteem reduceert merkbaar de kosten voor energie, inbedrijfstelling en onderhoud, en verhoogt gelijktijdig het comfort voor de mensen in het gebouw. Het integreren van externe systemen resulteert in maatwerkoplossingen voor systeempartners en klanten. Om de gbs’en en ems’en goed te beveiligen, komt DEOS nu met een Open Ems (DDC) platform. Het is een firewallbescherming tegen cyberaanvallen op DEOS-controllers (DDC) met een intuïtieve gebruikersinterface. Er kunnen beveiligingscertificaten mee beheerd worden. De toegang wordt geregeld door middel van een gecodeerde controller via HTTPS. 

Het Open Ems Service & Security Center en de geïntegreerde IT-beveiligingsfuncties beschermen de DDC-controllers en daarmee de gebouwautomatisering tegen ongeautoriseerde toegang en cyberaanvallen van buitenaf.

Beveiliging

Elke gebouwautomatiseringssysteem vereist DDC-componenten die beveiligd zijn en beschermen tegen onbevoegde toegang. Voor deze noodzakelijke IT-bescherming is over het algemeen een diepgaande IT-kennis nodig. DEOS biedt met het nieuwe Open Ems Service & Security Center en zijn beveiligingsfuncties een eenvoudige en pragmatische oplossing. De beveiligingsinstellingen zijn eenvoudig te bedienen en er is weinig tot geen IT-knowhow voor nodig. De inrichting en instelling van de firewall is intuïtief en kan worden geïmplementeerd via vooraf geconfigureerde beveiligingsmodi. 

Indien gewenst kunnen gebruikers op het Open Ems worden aangemaakt en beheerd met een vervaldatum. Daarnaast kan de gebruiker kiezen tussen drie firewallmodi: inactief, onderhoud en in bedrijf. Hiervoor kunnen vooraf geconfigureerde beveiligingsinstellingen voor de afzonderlijke praktijkgevallen worden ingesteld. Deze kunnen worden aangepast via sliders. Voor medewerkers met IT-expertise biedt de expertmodus extra mogelijkheden voor het instellen van de firewall. Wijzigingen in de configuratie en de aanmeldings- en afmeldingsprocessen worden daarbij opgeslagen. Naast de inactieve en operationele modi geeft de onderhoudsmodus extra poorten vrij voor inkomende verbindingen. Dit maakt bijvoorbeeld het uploaden van nieuwe besturingsprogramma’s naar de DDC-controller mogelijk. De sessie-timer zet de controller na elke onderhoud automatisch terug naar de bedrijfsmodus. Het tijdelijk openen van onderhoudspoorten voorkomt veiligheidslacunes. 
Scholing en documentatie 
DEOS deelt haar knowhow graag met haar systeempartners en eindgebruikers. Ze heeft daarom een uitgebreid service- en dienstenaanbod, bestaande uit scholingen en workshops, professionele ondersteuning, ontwikkeling, productie en logistiek. Bovendien stelt het bedrijf middels een portal software, technische gegevens, productdocumentaties en verdere documenten beschikbaar voor systeempartners. De documenten zijn daar te downloaden. Goed om te weten: ook geïnteresseerden die (nog) geen systeempartner zijn, kunnen op de portal informatie vinden, waaronder aanbestedingsteksten en datasheets over producten.

VSK 2020

VSK 2020

Van 4 t/m 7 februari 2020 in Jaarbeurs in Utrecht. Nu aanmelden via VSK.nl

Bezoek website

Ook interessant