Zoeken
Menu

Mobile Keys is een alternatief voor het wat ouderwetse en relatief onveilige sleutelkastje. Mobile Keys is een soort digitale sleutelbos voor de smartphone. Hoe werkt het precies en wat zijn de voordelen ervan?

Bij veel woningen van vooral ouderen hangt een sleutelkastje naast de voordeur. Erg betrouwbaar zijn deze kastjes niet: vorig jaar konden inbrekers in 600 gevallen een huis binnenkomen middels een onveilig sleutelkastje. Mobile Keys is daarentegen een stuk veiliger door het gebruik van persoonlijke sleutelcodes. Mobile Keys is een App voor de smartphone, die werkt als een digitale sleutelbos.

Het Mobile Keys systeem wordt vooral gebruikt in de thuiszorg. Via een centraal systeem beheert de toegangsbeheerder wie wanneer waar toegang heeft. Iedere toewijzing resulteert in een unieke digitale sleutelcode. Alle sleutelcodes binnen het systeem zijn persoons-, locatie-, datum- en tijdgebonden. Dat betekent dat na verloop van tijd de sleutel zijn werking verliest.

Elektronische cilinder

De thuiszorgmedewerker kan via de App alle toegekende sleutelcodes ophalen, waarna ze worden toegevoegd aan de digitale sleutelbos. De medewerker kan vervolgens het huis betreden door via de App de juiste woning te selecteren, de bijbehorende code in te voeren en een elektronische cilinder op het ‘slot’ van de deur te houden. Mobile Keys maakt gebruik van NFC technologie als communicatie tussen de smartphone en de elektronische cilinder. NFC is een methode om apparaten contactloos met elkaar te laten communiceren.

Makkelijk in gebruik

Het Mobile Keys systeem is makkelijk in gebruik en ook simpel aan te brengen. Een deur met een mechanische cilinder is gemakkelijk te vervangen in een elektronische ontsluitbare toegangsdeur. Vanwege het europrofiel van de cilinder is Mobile Keys vrijwel op elke locatie snel en eenvoudig toepasbaar, zonder bekabeling en aanleg van extra communicatiesystemen. 

Ook interessant