Zoeken
Menu
Zes tips hoe je een goede domotica installateur wordt Foto: Shutterstock

Steeds meer consumenten maken gebruik van domotica en de verwachting is dat, in de komende jaren, de markt verder gaat groeien. Al die domoticaproducten moeten natuurlijk ook vakkundig worden aangesloten. Sommige consumenten zullen het zelf proberen, maar vaak is een vakman noodzakelijk.

De website domotica.nl geeft zes tips hoe je een goede domotica-installateur kan worden.

1.       Jij bent de expert

Kennis is onmisbaar. Zorg dat je de informatie hebt hoe je verschillende domotica producten moet installeren. Trainingen en certificaten zijn daarbij essentieel.

2.       Waarom wil jouw klant domotica

Kruip in het hoofd van jouw klant. Waarom willen ze eigen gebruik maken van domotica? Is het vanwege energiebesparing of comfort? Daarbij is het ook belangrijk om te weten hoe het gezin is samengesteld. Jouw advies is goud waard.

3.       Stel de klant gerust

Omdat domotica relatief nieuw is, zullen er nog veel onwaarheden zijn rondom domotica. Het is niet alleen meer voor de aller rijkste en hoeft zelfs niet duur te zijn. Jij kan de klant verder introduceren in de wereld domotica en de antwoorden geven op hun vragen.

4.        Ondersteun de klant

Zeker als een klant een huis koopt en van domotica wil voorzien, hebben ze daar niet altijd tijd voor. Zorg dat jij de deskundige bent en weet wat je ze kan bieden en voor welke budgetten. Kom de klant tegemoet.

5.       Planning

Zorg dat er een duidelijk plan is. Op die manier weet wat de klant kan verwachten en wanneer. Een elektrische infrastructuur is daarbij van belang. Zeker als het systeem in een later stadium wordt uitgebreid.

6.       Werking

Leg jouw klant uit wat de werking is van de verschillende producten. Hoe werken ze en houd je deze up to date? Duidelijke communicatie zorgt ervoor dat jouw klanten tevreden zijn. 

Ook interessant