Zoeken
Menu
Slimme led-dimmer met vertrouwde druk/draaiknop Copyright: EcoBright

Het ziet eruit als een doodnormale druk/draaiknop, maar daarachter schuilt de wereld aan techniek. Waar vele Zigbee/Z-Wave dimmers nog een pulsschakelaar/drukdimmer hebben, is dit ‘s werelds eerste slimme led-dimmer met een druk/draaiknop.

Dankzij het Zigbee en Z-Wave protocol is de led-dimmer te koppelen met de meeste domotica/slimme systemen, zoals Fibaro, Philips Hue, Google Assistant, Amazon Alexa, Wink en Vera. Ook is het mogelijk om de slimme dimmer te bedienen via spraak in het Google Home of Amazon Alexa netwerk. Met al deze opties samen heb je met één dimmer superveel mogelijkheden voor het bedienen van je ledverlichting. 

Geschikt voor 0-200W led

De slimme dimmer heeft een aansluitvermogen van 0-200W ledvermogen, hierop kan je dus een enkel 1W ledlampje aansluiten of een paar ledpanelen. Dat betekent niet dat hij ledverlichting altijd tot 0% kan dimmen. Het dimmen van lampen is namelijk ook afhankelijk van de kwaliteit van de dimbare driver van de lamp. Zorg dus altijd voor ook kwalitatieve ledverlichting, bijvoorbeeld van Osram (LedVance), Megaman, IKEA, Philips of EcoBright. 

Zigbee & Z-Wave ondersteuning

De led-dimmer is te gebruiken met zowel het Zigbee als het Z-Wave protocol. Middels een schuifje op de dimmer kan je het gewenste protocol instellen op de dimmer. De updates hiervan gaan automatisch. Mocht je willen overstappen van Zigbee naar Z-Wave of andersom dan kan de dimmer eenvoudig gereset worden.

Met de MIN én MAX-afstelling kan je het lichtniveau zowel in het lage- als hoge lichtniveau afstellen. Hiermee haal je de beste dimbaarheid uit je ledlampen en zullen de lampen niet knipperen.

Soft start systeem en geruisloos dimmen

Ook beschikt de slimme led-dimmer over een soft start systeem. De laatst gebruikte dimstand wordt onthouden en gebruikt bij het opnieuw inschakelen van de lampen. Als je de lampen verder dan 10% omlaag dimt zullen deze bij het aanzetten wel op 10% van het vermogen weer aangaan, dit is om ervoor te zorgen dat alle aangesloten lampen genoeg vermogen krijgen om op te starten. Daarnaast kunnen dankzij de hoge kwaliteit alle lampen geruisloos gedimd worden. 

De slimme led-dimmer wordt geleverd met afdekraam, dimmerknop en de benodigde hulpstukken voor het afdekmateriaal van Busch-Jaeger, Niko en JUNG. De slimme dimmer geschikt voor alle bekende merken afdekramen zoals Busch-Jaeger, PEHA, JUNG, Gira, Berker by Hager, Niko en Merten by Schneider etc. Zo kan je je eigen afdekmateriaal blijven gebruiken.

Ook interessant