Zoeken
Menu
'Revolutie  op gebied van toegangscontrole'

2N, fabrikant van IP-gebaseerde intercoms en systemen voor toegangsbeheer, introduceert WaveKey. "Deze gebruiksvriendelijke technologie voor mobiel toegangsbeheer voor kantoor- en wooncomplexen brengt de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid van mobiel toegangsbeheer naar een hoger plan", stelt 2N. "WaveKey-technologie biedt facilitair beheerders en gebruikers veiligere mogelijkheden voor het verkrijgen van toegang tot kantoorgebouwen en wooncomplexen of het herindelen hiervan wanneer de lockdowns eindigen maar de noodzaak van social distancing en coronatests voortduurt."

Met de nieuwe gepatenteerde technologie voor mobiele toegang kunnen deuren in slechts 0,3 seconden ontgrendeld worden, dat is twee keer zo snel als met een RFID-kaart. Een ander belangrijk voordeel is dat WaveKey een einde maakt aan een veel voorkomend probleem dat deuren per ongeluk worden geopend wanneer er een gebruiker langsloopt. De technologie biedt daarmee een oplossing voor beperkingen die in het verleden gepaard gingen met Bluetooth-technologie voor toegangsbeheer. WaveKey wordt momenteel in Tsjechië al gebruikt bij de grootste dealer van Jaguar en Land Rover met meer dan 100 werknemers en het zorgt daar voor een verbeterde en flexibeler beveiliging van de werkomgeving.

"WaveKey zal een belangrijke rol spelen bij het beschermen en geruststellen van mensen in het post-coronatijdperk", stelt 2N. "De technologie zorgt voor snel en veilig beheer van contactloze toegang tot gehele gebouwen of specifieke verdiepingen en gebieden. De uitgifte verloopt met WaveKey ook sneller en veiliger. Beheerders kunnen op uiterst eenvoudige wijze aanmeldgegevens voor WaveKey toewijzen en intrekken. Zij kunnen deze op afstand naar de smartphone van gebruikers versturen, zodat fysiek contact niet noodzakelijk is." WaveKey komt met al deze mogelijkheden tegemoet aan de vraag van vastgoedbeheerders, architecten en planners om innovatieve oplossingen voor het naleven van de social distancing-richtlijnen en het waarborgen van een hygiënische kantooromgeving.

De betrouwbaarheid van de WaveKey-technologie is het resultaat van uitgebreide tests die 2N uitvoerde op 100 verschillende modellen smartphones, zowel Android als iOS, plus compatibiliteitstests waarbij meer dan 15.000 deuren werden geopend.

Michal Kratochvil, CEO van 2N Telekomunikace, licht toe: "WaveKey is een doorbraak in de wereld van toegangsbeveiliging. Het zorgt voor een contactloze toegang en is sneller, veiliger en betrouwbaarder dan ooit tevoren. Mobile credentials zijn al normaal in Noord-Amerika en EMEA als gevolg van het hoge gebruik van high-end smartphones en focus op innovatie van veiligheid. Onze nieuwe technologie tilt mobiele toegang naar een hoger niveau en zorgt voor meer gemak - zowel voor de gebruiker als de beheerder."

Ook interessant