Zoeken
Menu
'KNX Virtual maakt toegang tot KNX eenvoudiger en sneller'

Door de voordelen van een slimme woning of een smart building neemt de vraag naar uitgebreide, intelligente en veilige automatisering van gebouwen met KNX (de wereldwijde standaard voor woning- en gebouwenautomatisering) snel toe. De verwachting is dat met de introductie van KNX Virtual het aantal gebruikers van KNX nog harder zal groeien. In de afgelopen jaren is er al een stevige groei te zien van systeem integratoren, installateurs en andere professionals die met deze technologie werken.

De focus bij KNX Virtual ligt bij een oplossing die gebruikers in staat stelt snel en gemakkelijk vertrouwd te raken met het KNX-systeem en het gebruik ervan. Het programma maakt de simulatie van echte, fysieke KNX-componenten en hun interactie mogelijk. De innovatieve oplossing is gebaseerd op het Windows-besturingssysteem. 

Om alle belangrijke KNX-toepassingsscenario’s zo realistisch mogelijk in kaart te brengen, gelden voor gebruikers van KNX Virtual dezelfde eisen als voor gebruikers van fysieke KNX-producten. Dit betekent dat de ETS-systeemsoftware de basis vormt voor de bediening van het gesimuleerde KNX-product. In plaats van een echt apparaat aan te sluiten, wordt de computer van de gebruiker eenvoudig via een virtuele IP-interface met KNX Virtual verbonden. 

Net als bij de een fysiek component is vervolgens alleen de bediening van de programmeerknop vereist en kunnen alle vereiste groepsobjecten, applicaties, topologieën en soortgelijke onderdelen worden gedownload. Nadat alle instellingen zijn uitgevoerd, betreedt de gebruiker de echte wereld van KNX en is er geen extra hardware nodig. Klimaatregeling, verlichting, zonwering en vele andere belangrijke toepassingen uit de KNX-wereld kunnen nu eenvoudig door de gebruiker worden getest. 

Ook interessant