Zoeken
Menu
Innovaties in gebouwtechniek

Het Conrad Sourcing Platform heeft met meer dan 100.000 producten alles wat professionals in de gebouwtechniek nodig hebben voor hun werk. Of het nu gaat om uitbreiding, gebruik, onderhoud of reparatie, Conrad-klanten profiteren van een breed en compleet productassortiment en een uitgebreid serviceaanbod. Doordat gebouwen steeds meer met internet verbonden zijn en nieuwe technologieën hun intrede doen, breidt de gebouwtechniek zich voortdurend uit met nieuwe onderwerpen. Conrad Electronic houdt voortdurend de vinger aan de pols met de juiste assortimentsaanpassingen en is daarmee in staat om adequaat aan de steeds veranderende behoeften van de B2B-klanten te blijven voldoen.

Concentreren op duurzaamheid en hulpbronnenbesparende technologieën zijn vandaag de dag een belangrijke stap om een bedrijf voor te bereiden op de toekomst. Niet alleen particulieren kopen steeds vaker elektrische auto's, ook voor bedrijven worden ze steeds interessanter. Laadtechnologie speelt in het algemeen een beslissende rol in e-mobiliteit, vooral wat efficiëntie betreft. Dankzij intelligent en schaalbaar laad- en vermogensmanagement bieden moderne laadstations de beste voorwaarden om e-voertuigen in industrie, handel en huishoudens duurzaam en tegen optimale kosten in te zetten. 

Laadstation

Een voorbeeld is de Juice Booster 2, bekroond met de German Design Award 2020. Hiermee worden voertuigen over de hele wereld altijd zo snel mogelijk, automatisch, correct en met maximale veiligheid opgeladen, ongeacht de stroomaansluiting. De Juice Booster 2 is een mobiel 22 kW laadstation dat met een speciaal ontwikkelde wandbevestiging ook als wallbox kan fungeren en bovendien geschikt is voor openbare laadpalen. Het station is compatibel met alle elektrische auto's met een type 2 of type 1 aansluiting. De Juice Booster 2 ondersteunt een één- tot driefasig laadproces met maximaal 32 A. Dankzij een ruime keuze aan Juice Connector-veiligheidsadapters zijn voertuigen betrouwbaar en storingsvrij op te laden aan alle gangbare huishoudelijke en industriële stopcontacten. De Juice Booster 2 detecteert daarbij automatisch het maximale laadvermogen. De aluminium connector die is ontwikkeld voor de ruimtevaart, is bestand tegen overrijden en garandeert veiligheid en flexibiliteit bij elke laadcyclus.

Andere onderwerpen die hun intrede doen in de gebouwtechniek, zijn drones en camerasensoren. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt om vanuit de lucht schade aan gebouwen of installaties vast te stellen, te documenteren en te evalueren. Visuele inspecties, vooral op moeilijk bereikbare plaatsen, gingen tot nu toe gepaard met enorme inspanningen. Er waren bijvoorbeeld werkplatforms, steigerconstructies of industriële klimmers of helikopters voor nodig. Meet- en inspectiedrones bieden een veiliger, sneller en goedkoper alternatief. 

Warmtebeeld

Hoogwaardige producten zoals de DJI Mavic 2 Enterprise Advanced zijn uitgerust met tal van functies om telkens alle details nauwkeurig vast te leggen. De warmtebeeldcamera en de zichtbaarlichtcamera van de drone hebben een hoge resolutie. Dit zorgt samen met de 32x digitale zoomfunctie voor een radiometrisch warmtebeeld met hoge resolutie. In combinatie met de RTK-module is een op de centimeter nauwkeurige positionering mogelijk. De Mavic 2 Enterprise Advanced is met een startgewicht van ongeveer 900 g een lichtgewicht onder de industriële drones. Hij is compact op te vouwen en binnen enkele minuten klaar voor gebruik.

Bovendien biedt het apparaat facility management-bedrijven, woningbeheerders, gebouwbeheerders en reparatie- en onderhoudsbedrijven nieuwe mogelijkheden voor op IoT-gebaseerd facility management. Het toenemende aantal met internet verbonden apparaten in het gebouw belooft weliswaar betere monitoring, service op maat en meer gemak en veiligheid, maar het technische aanbod is net zo heterogeen als de gebouwen zelf. 

Het systeemoverschrijdende IoT-platform Conrad Connect biedt uitkomst. De PaaS-oplossing verbindt alle IoT-toepassingen in gebouwen zodat een grote verscheidenheid aan met internet verbonden apparaten centraal kan worden aangestuurd en bewaakt. Het is ook mogelijk om diensten op maat in te richten. Bijvoorbeeld voor meldingen en servicetickets, maar ook voor automatisch bestellen van verbruiksartikelen. Conrad Connect is desgewenst te voorzien van een eigen brand, zodat bedrijven tegenover hun klanten kunnen optreden als een directe leverancier van totaaloplossingen. De oplossing is eenvoudig op te zetten, vereist geen IT-kennis en is in het algemeen vrijwel onbeperkt schaalbaar. 

Ook interessant